Διέσωσαν σκυλίτσα που είχε εγκλωβιστεί στο ρέμα Παιανίας- Ήταν κοκαλιασμένη προφανώς από την ασιτία

από Μυρτώ Τζώρτζου

Άλλη μια πετυχημένη διάσωση έκαναν εθελοντές φιλόζωοι, οι οποίοι κατάφεραν και απεγκλώβισαν μια σκυλίτσα που βρισκόταν μέσα στο ρέμα της Παιανίας και δεν μπορούσε με τίποτα να διαφύγει.

Την έκκληση για βοήθεια την έκανε μέσω Facebook η εθελόντρια Ακριβή Λευκαδίτη, η οποία αγωνίζεται εδώ και πολλά χρόνια για τα αδέσποτα.

Η έκκληση έγινε και στην εθελοντική ομάδα διάσωσης και απεγκλωβισμού ζώων A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων | Facebook. Το ζώο ήταν άγνωστο πόσες μέρες ήταν στο ρέμα και πώς βρέθηκε εκεί. Έτσι δύο διασώστες της ομάδας, όπως αναφέρουν στη σελίδα τους στο Facebook, πήγαν εκεί άμεσα γιατί, όπως τους πληροφόρησε η κυρία Λευκαδίτη, η σκυλίτσα έτρεχε κατά μήκος του ρέματος με φοβικές τάσεις και ήταν δύσκολο να πιαστεί. Θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί απόχη ή θηλειά για να καταφέρουν να το πιάσουν και να το βγάλουν με ασφάλεια έξω από το ρέμα.

Με πολλή υπομονή και με προσεκτικές κινήσεις η σκυλίτσα, η οποία ήταν κοκκαλιασμένη, προφανώς από την ασιτία, δεν άργησε να εμπιστευτεί τον Ευάγγελο Γερεντέ, τη Μαρία και την Ακριβή Λευκαδίτη, που προσπαθούσαν να την προσεγγίσουν την ώρα που έφτασαν και οι εθελοντές της ομάδας ART, Νίκος Αδαμόπουλος και Δέσποινα, οι οποίοι δεν χρειάστηκε να παρέμβουν αλλά την ασφάλισαν και την ανέβασαν από τη σκάλα με προσοχή καθώς είχε παγώσει από το φόβο της.

Η σκυλίτσα δεν είχε τσιπάκι. Μεταφέρθηκε σε γιατρό για έλεγχο. Αναζητεί φιλοξενία.

Η κυρία Λευκαδίτη κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει τι συνέβη στο ζώο και αν κάποιος το πέταξε εκεί, ας της στείλει ανώνυμα μήνυμα.  Akrivi Lefkaditi | Facebook

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο