Δεν τα κατάφερε δυστυχώς ο σκυλάκος που βρέθηκε παρατημένος και χωρίς να μπορεί να περπατήσει σε ερημικό μέρος στις Σέρρες

από Μυρτώ Τζώρτζου

Άσχημα είναι δυστυχώς τα νέα για τον Κυριάκο, το σκυλάκο, που πριν από λίγες μέρες βρέθηκε στις Σέρρες, σε ερημική περιοχή, μούσκεμα από τη βροχή, σε άθλια κατάσταση και χωρίς να μπορεί να περπατήσει.

Όπως μας ενημερώνουν οι εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ | Facebook, που τον ανέλαβαν από την πρώτη στιγμή, ο Κυριάκος δεν τα κατάφερε. “Έφυγε” για καλύτερους κόσμους.

Ο σκύλος είχε βρεθεί σε ερημική περιοχή στο δρόμο προς το χωριό Μητρούσι Σερρών, μούσκεμα από τη βροχή, σε άθλια κατάσταση, χωρίς να μπορεί να περπατήσει. Τα ούλα του ήταν λευκά και φαινόταν όταν ότι είχε μέρες να φάει.

Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών είχαν πάει στο σημείο και τον είχαν πάρει. Στο κτηνιατρείο, που εξετάστηκε, τα νέα δεν ήταν τόσο καλά. Διροφιλαρίωση, προχωρημένη Λεισμανίωση, Ερλιχείωση, Αιματοκρίτης χαμηλός. Αυτοί ήταν και προφανώς οι λόγοι που τον “πέταξαν” στην ερημιά. 

Μεταφέρθηκε στις 25 Μαρτίου στην Κλινική Άγιος Μόδεστος στο Ωραιόκαστρο με αιματοκρίτη 9 όπου και νοσηλεύτηκε μέχρι σήμερα! Του έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και μετά από καλλιέργεια ούρων βρέθηκε με σοβαρή ουρολοίμωξη, ανεβασμένη κρεατινίνη και ουρία! Έλαβε την κατάλληλη αγωγή και οι γιατροί του προχώρησαν σε μετάγγιση αίματος. Δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκε. Η Λεισμανίωση τον χτύπησε στις αρθρώσεις και παρουσίασε νευρολογικά προβλήματα.

Ο Κυριάκος δεν τα κατάφερε. Οι γιατροί κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια να τον κρατήσουν στη ζωή.

Οι άνθρωποι του ΦΟΣ γράφουν στην ανάρτησή τους: ” Έφυγε” σήμερα μετά από μεγάλη προσπάθεια των γιατρών της κλινικής όπου έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να τον επαναφέρουν και να τον σώσουν!Αυτός ο κόσμος δεν αξίζει τέτοια πλάσματα.
✅ Τα ιατρικά του έξοδα και όλη η νοσηλεία στην Κλινική Άγιος Μόδεστος αλλά και όλες οι εξετάσεις που έγιναν στο κτηνιατρείο του Στέλιου Φρέσα έφτασαν τα 700 ευρώ.

Καλύφθηκαν όλα από τις δικές δωρεές, από το δικό σας υστέρημα, ανεξαρτήτου αποτελέσματος!
Σας ευγνωμονούμε που σταθήκατε δίπλα σε αυτό ζωάκι που δεν έφταιξε σε τίποτα. Με το υπόλοιπο που έμεινε θα καλυφθούν θεραπείες άλλων ζώων..🙏🙏
Καλό ταξίδι Κυριάκο!🌸Προσπαθήσαμε όλοι για σένα, γνωστοί και άγνωστοι… Δεν προλάβαμε.”
Πραγματικά βλέποντας εδώ το βίντεο με τον Κυριάκο λίγο πριν πεθάνει. Κανένα ζώο δεν αξίζει αυτή τη μοίρα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο