Λαμία: Διέσωσαν ζαρκάδι που βρέθηκε νύχτα χτυπημένο, στη μέση του δρόμου, με σπασμένα πλευρά

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα περιστατικό που μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία διαβάζουμε στη σελίδα του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας 2017, Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας 2017, το οποίο έχει να κάνει με τη διάσωση ενός τραυματισμένου ζαρκαδιού.

Διερχόμενος με το αυτοκίνητό του από το χωριό Καστρί Λαμίας ένας άντρας, ο Χρήστος Κίρτσος, βρήκε στη μέση του δρόμου ένα τραυματισμένο ζαρκάδι. Επικοινώνησε και ζήτησε τη βοήθεια των εθελοντών του Συλλόγου. Οι εθελοντές μίλησαν με ιδιώτη κτηνίατρο, ο οποίος πήγε στο κτηνιατρείο συγχρόνως με αυτούς, για την παραλαβή του ζώου.

Το ζαρκάδι μετέφεραν σε κατάσταση σοκ οι συνεργάτες του κ. Κίρτσου, Αλέξανδρος Παναγιωτάκος και Παναγιώτης Κάτσος.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Συλλόγου, έγινε κλινική εξέταση του ζαρκαδιού και ακτινογραφίες που έδειξαν ότι έχει σπασμένα πλευρά. Έτσι του δόθηκε η κατάλληλη αγωγή.

Το ζώο μετά από οδηγίες της κ. Γανωτή του ΑΝΙΜΑ, με την οποία επικοινώνησε ο Σύλλογος, φιλοξενήθηκε στο ιδιωτικό κτηνιατρείο, ώστε να βρίσκεται σε ζεστό και σκοτεινό περιβάλλον.

Αν η υγεία του ζώου το επιτρέψει, οι εθελοντές θα επικοινωνήσουν άμεσα με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ για να κανονίσουν να μεταφερθεί το ζαρκάδι στις εγκαταστάσεις του, ώστε να παραμείνει εκεί όσο χρειαστεί για να γίνει καλά και στη συνέχεια να επανενταχθεί στο περιβάλλον.

Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας 2017 | Facebook

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο