Νέα Σμύρνη: Πέταξαν τα σπιτάκια για τις αδέσποτες γάτες- Ο Δήμος έκανε καταγγελία στην Αστυνομία να βρεθούν οι ένοχοι

από Μυρτώ Τζώρτζου

Την εξαφάνιση δυο σπιτιών που είχαν βάλει εθελοντές σε μια γειτονιά της Νέας Σμύρνης για τις αδέσποτες γατούλες κατήγγειλε ο Δήμος της Νέας Σμύρνης στην Αστυνομία, όπως διαβάζουμε στη σελίδα του στο Facebook Γραφείο Τύπου Δήμου Νέας Σμύρνης | Facebook.

Πρόκειται για τα δυο σπιτάκια που είχαν τοποθετηθεί στην οδό Περγάμου 35 όπου έβρισκαν καταφύγιο κάποιες γατούλες εκεί. Κάποιος, που τον ενοχλούσαν τα πλάσματα αυτά, πήγε τα πήρε και τα πέταξε. Πολιτισμός. Μας ενοχλεί οτιδήποτε αναπνέει δίπλα μας και κάνουμε τα πάντα να το ξεφορτωθούμε.

Θεωρούμε πολύ σημαντική την κίνηση του Δήμου να καταγγείλει το συμβάν. Ίσως είναι η πρώτη φορά που μαθαίνουμε κάτι τέτοιο. Γιατί δυστυχώς σπάνια ασχολούνται με αυτά οι δήμοι. Για να μην πούμε ότι και σε μερικές περιπτώσεις τα πετάνε αυτοί. Στο παρελθόν αυτό ήταν κάτι σύνηθες.

Η ανάρτηση του Δήμου Νέας Σμύρνης:

“Άγνωστοι, ασυνείδητοι συμπολίτες μας αφαίρεσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σπιτάκια που εθελοντές φιλόζωοι είχαν τοποθετήσει επί της οδού Περγάμου 35 για τα αδέσποτα γατάκια της περιοχής.

Η πράξη αυτή είναι κοινωνικά απαράδεκτη. Δυστυχώς φαίνεται ότι ορισμένοι ενοχλούνται από το γεγονός πως κάποια ζωάκια σιτίζονται, περιθάλπονται και βρίσκουν μια ζεστή γωνιά τις κρύες νύχτες του χειμώνα χάρη στη φροντίδα ευσυνείδητων φιλόζωων.

Ο Δήμος κατήγγειλε την κλοπή στο Αστυνομικό Τμήμα. Επειδή στις γύρω πολυκατοικίες υπάρχουν κάμερες πιστεύουμε ότι θα συλληφθούν οι υπαίτιοι άμεσα. Καλούμε τους δημότες, όταν υποπίπτουν στην αντίληψή τους τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές, να τις καταγγέλλουν αμέσως στις αρμόδιες αρχές. Η πράξη αυτή σύμφωνα με το νόμο 4235 θεωρείται παθητική κακοποίηση αδέσποτων ζώων και τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο και φυλάκιση.”

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Dora Vavoula 13 Απριλίου, 2021 - 10:05 πμ

Ούτε τα έντερα τους δεν χωνέυουν οι ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο