Άνω Πατήσια: Συνέλαβαν τη γυναίκα που πέταγε τα σπιτάκια των αδέσποτων στο Κηφισό- Σκότωσε και πέταξε και γάτα στο ποτάμι

από Μυρτώ Τζώρτζου

Οι άνθρωποι που φροντίζουν τα αδέσποτα βρίσκονται καθημερινά σε έναν πόλεμο με αυτούς που δεν θέλουν τα ζώα. Και δυστυχώς αυτοί είναι πλειοψηφία στη χώρα μας. Μια χώρα-νεκροταφείο σκοτωμένων και κακοποιημένων ζώων.

Ο πόλεμος αυτός είναι συνεχής. Γιατί βάζετε εδώ τροφή, γιατί τα φροντίζετε. Μας ενοχλούν, δεν τα θέλουμε, είναι βρώμικα, γεμίζουν βρωμιές. Πάρτε τα σπίτι σας, αν τα θέλετε τόσο πολύ. Ποια; Τα αδέσποτα φυσικά. Όλος ο πόλεμος αυτός γίνεται για τα αδέσποτα. Για αυτές τις τετράποδες ψυχούλες που κάνουν αγώνα να επιβιώσουν στους δρόμους.

Και μετά έχουμε τις φόλες, τις κακοποιήσεις, την απίστευτη βία σε βάρος τους. Έχουμε φτάσει στο σημείο να κατεβαίνουμε για να βάλουμε φαγητό μετά τα Μεσάνυχτα. Για να μην μπλέξουμε με κανέναν παρανοϊκό που τρελαίνεται στην ιδέα να υπάρχουν ζώα.

Ο λόγος για όλα αυτά ένα συμβάν, το οποίο μαθαίνουμε από τους Alexis Mantzoros, Zoi Nikos, Άννα Μπερδέση, Andriana Evaggelatou, που έλαβε χώρα στα Άνω Πατήσια, στην Αθήνα, καθώς φιλόζωες εθελόντριες κατάφεραν και εντόπισαν τη γυναίκα που κατέστρεφε τα αυτοσχέδια σπιτάκια για τις γατούλες που είχαν φτιάξει και που πετούσε τα μπολάκια του φαγητού και του νερού. Όλα αυτά τα πετούσε στον Κηφισό.

Αφού την κινητοποίησαν, κάλεσαν αμέσως την Αστυνομία και με καθοδήγηση της ομάδας διάσωσης  Alma Libre – Hellenic Animal Rescue | Facebook  ακολούθησαν τη διαδικασία που υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις. Η γυναίκα συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Δυστυχώς υπάρχει και κάτι φριχτό σε όλα αυτά. Η ίδια παραδέχτηκε ότι σκότωσε και μια γατούλα και την πέταξε και αυτή στο ποτάμι. Στο σημείο πήγε και η Σεραφίνα Αβραμίδου, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος υπεύθυνη για τα ζώα του Δήμου Αθηναίων.

Αυτό που έχουμε να πούμε είναι ένα μεγάλο μπράβο στις δυο εθελόντριες που αποφάσισαν να μην το αφήσουν να περάσει έτσι και κάλεσαν την Αστυνομία. Δεν γίνεται να προσπεράσουμε άλλο τη φρίκη που τραβάνε τα ζώα αλλά και το νόμιμο δικαίωμά μας να τα φροντίσουμε. Ας τιμωρηθεί κάποιος παραδειγματικά.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο