Δρόμος Αταλάντης – Λιβανατών: Πέταξαν 21 κουταβάκια σε τσουβάλια- Τα 10 είχαν πεθάνει

από Μυρτώ Τζώρτζου

Οι εγκαταλείψεις ζώων για μια ακόμα χρονιά είναι καθημερινές και συμβαίνουν σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Το ίδιο φυσικά και οι κακοποιήσεις. Το γράφουμε αυτό γιατί είχαμε την αίσθηση, μετά τη μετατροπή της κακοποίησης ζώων σε κακούργημα από τη Βουλή, ότι κάποιοι θα σταματούσαν την εγκληματική τους δράση. Αλλά ούτε αυτό δεν φαίνεται να τους πτοεί.  Φυσικά, αν δεν τιμωρείται ποτέ κάποιος, οι νόμοι πάνε περίπατο. Όσο αυστηροί και να είναι. Αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα. Γιατί το θέμα δεν είναι τόσο το να είναι αυστηροί αλλά το να επιβάλλονται.

Ο λόγος για αυτό ένα ακόμα άθλιο περιστατικό εγκατάλειψης ζώων μας για το οποίο μας ενημερώνει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αταλάντης “Ζώα Χωρίς όνομα” Φιλοζωϊκός Σύλλογος Αταλάντης “Ζωα Χωρίς όνομα”, το οποίο αποτελεί την απόλυτη βαρβαρότητα που μπορεί να δείξει κάποιος σε αδύναμα, αβοήθητα πλάσματα. Είναι αυτό που γράφουν οι εθελοντές, ότι δεν το χωράει ο νους.

Μιλάμε για 21 κουταβάκια, πεταμένα σε τσουβάλια, σε χωράφι στον επαρχιακό δρόμο Αταλάντης – Λιβανατών, τα οποία εντόπισε ο κύριος Αποστόλης Τσάμης στον απογευματινό του περίπατο. Νεκρά νεογέννητα κουτάβια στην άκρη του δρόμου. Και κάλεσε την Αστυνομία, όπου με τη σειρά της κάλεσε εθελόντρια να πάνε στο μέρος αυτό.

Στο χωράφι βρέθηκαν 2 τσουβάλια, εκ των οποίων το ένα σκισμένο. 21 κουτάβια, τσοπανοσκυλάκια, ηλικίας από 10 ημερών έως 2 μηνών. Τα 10 βρέθηκαν νεκρά, ένα υιοθέτησε ο κύριος Τσάμης και τα υπόλοιπα 10 τα πήρε στο σπίτι της η εθελόντρια.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αταλάντης κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων και θα πραγματοποιηθεί έρευνα από την αστυνομία.

Ο Σύλλογος ζητάει άμεσα βοήθεια σε φιλοξενία ή ακόμα καλύτερα υιοθεσία για τα μωρά. Τα σπίτια τους είναι γεμάτα από ζώα και είναι αδύνατον να πάρουν και αυτά. Η εθελόντρια Theodora Aivazi που τα φιλοξενεί αυτή τη στιγμή έχει άλλα 17 στο σπίτι της!

Εμείς θα πούμε αυτό που λέμε πάντα. Και θα εξακολουθήσουμε να λέμε μήπως καταλάβουμε καλύτερα τη δική μας ευθύνη σε όλα αυτά. Γιατί έχουμε ευθύνη. Όποιος γνωρίζει-γιατί είμαστε σίγουροι ότι κάποιοι γνωρίζουν σε μια τέτοια κλειστή κοινωνία- τον δράστη αυτής της άθλιας πράξης, ας μιλήσουν. Ας μη γίνουν συνένοχοι. Ας βοηθήσουν στο να τιμωρηθεί κάποιος για να μην το ξανακάνει. Η σιωπή, όπως λέμε, είναι συνενοχή.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αταλάντης “Ζώα Χωρίς όνομα” Φιλοζωϊκός Σύλλογος Αταλάντης “Ζωα Χωρίς όνομα” ευχαριστεί πολύ τον κύριο Τσάμη και και το αστυνομικό τμήμα Λοκρών για την άμεση κινητοποίηση και συνεργασία!

Τέλος κάνουμε και εμείς έκκληση, από την πλευρά, μας να βοηθήσουμε τους εθελοντές είτε για φιλοξενία είτε για υιοθεσία κάποιου από αυτά τα μικρούλια, τα οποία γνώρισαν, με το που ήρθαν στον κόσμο, την άθλια πλευρά της ζωής.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο