Ιωάννινα: Ο Ιβάν είναι ένας σκυλάκος Ακίτα που ζει 7 χρόνια αλυσοδεμένος- Ψάχνει σπίτι να φύγει από εκεί να σωθεί

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ο όμορφος Ιβάν είναι ένας άτυχος σκύλος. Λέμε συχνά για την ατυχία των αδέσποτων ζώων που δεν είναι κάποιας ράτσας, είναι ημίαιμα, όμως δεν είναι λίγα και εκείνα, που αγοράστηκαν αλλά δυστύχησαν και κακοποιήθηκαν στα χέρια ακατάλληλων κηδεμόνων.
Ένας τέτοιος σκύλος είναι και ο Ιβάν. Ένα υπέροχο σκυλάκι Ακίτα, το οποίο, πριν από περίπου 7 χρόνια αγοράστηκε, για κατοικίδιο. Που όμως ποτέ δεν έζησε έτσι. Γιατί γρήγορα το βαρέθηκαν και θέλησαν να το ξεφορτωθούν. Δεν χωρούσε πια στο σπίτι τους.
Έτσι το κουταβάκι, όπως γράφει ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων ζώων Ιωαννίνων Animal Action Ioannina, Animal Action Ioannina Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων μεταφέρθηκε σε ένα χωριό για να ζήσει με μια ηλικιωμένη κυρία 85 ετών, η οποία δεν μπορούσε να το συντηρήσει.
Και έτσι ο Ιβάν αλυσοδέθηκε. Και έμενε εκεί μόνιμα, με ελάχιστο φαγητό και νερό. Μια καταδικασμένη ζωή ενός υπέροχου πλάσματος. Και μεγάλωσε δυστυχώς αλυσοδεμένος. Χωρίς να γνωρίσει λίγη αγάπη, χωρίς να πάρει ένα χάδι, μια αγκαλιά. Κάτω από τη βροχή. Εκτεθειμένος σε ζέστη και κρύο. Και μόνος.
Οι εθελοντές του Συλλόγου έμαθαν για αυτόν και πήγαν να τον δουν. Ήταν πολύ αδύνατος από την ασιτία. Όταν άφησαν ένα τσουβάλι με τροφή και είπαν στην ηλικιωμένη γυναίκα να τον ταΐζει, μέχρι να προσπαθήσουν να του βρουν σπίτι, εκείνη τους απάντησε: “όλο αυτό το τσουβάλι; εγώ με αυτό περνάω 8 μήνες.”
Δεν κατάφεραν να τον πάρουν μαζί τους και να τον βγάλουν από τη σκλαβιά του. Δεν υπήρχε χώρος για να τον πάνε. Το μόνο που έκαναν ήταν να τον δέσουν δίπλα σε μία αποθήκη ώστε να μπαίνει μέσα όταν βρέχει.
Ο Ιβάν είναι ένα υπέροχο πλάσμα. Οι εθελοντές του έβγαλαν την αλυσίδα και του φόρεσαν περιλαίμιο. Ήταν υποσιτισμένος και πεινούσε. Τον αγκάλιασαν, τον χάιδεψαν. Ίσως για πρώτη φορά στη ζωή του. Όταν έφυγαν, όπως γράφουν χαρακτηριστικά, εκείνος έκλαιγε. Αυτό το υπέροχο πλάσμα πρέπει να φύγει από εκεί.

Ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων ζώων Ιωαννίνων Animal Action Ioannina κάνει έκκληση να βρεθεί κάποιος που να θελήσει να ανοίξει την πόρτα του στον Ιβάν και να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει σε ένα σπίτι που θα τον αγαπούν και θα τον φροντίζουν. Έστω και τώρα.
Είναι 7 ετών, εμβολιασμένος και αποπαρασιτωμένος. Ένας υπέροχος χαρακτήρας που ζητάει μόνο λίγη αγάπη. Ας κάνουμε μια προσπάθεια να του βρούμε ένα σπίτι. Μιλήστε με τους εθελοντές εδώ: Animal Action Ioannina Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων
Από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

2 σχόλια

animal action ioannina 24 Απριλίου, 2021 - 7:34 μμ

Σας ευχαριστούμε πολύ!!!

Reply
Μυρτώ Τζώρτζου 12 Μαΐου, 2021 - 8:55 μμ

Να είστε πάντα καλά να σώζετε ζώα.

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο