Δυστυχώς πέθαναν και τα δύο σκυλάκια που κάποιοι πέταξαν στο φράγμα Πηνειού στην Ηλεία

από Μυρτώ Τζώρτζου
Εδώ και πάνω από ένα χρόνο το φράγμα Πηνειού στην Ηλεία έχει γίνει ο “σκουπιδοτενεκές” όσων θέλουν να εγκαταλείψουν το ζώο τους. Πηγαίνουν εκεί και το πετάνε. Οι εθελοντές φιλόζωοι της περιοχής δεν προλαβαίνουν να μαζεύουν σκυλιά. Τα πετάνε από ύψος 50 μέτρων για να πεθάνουν με μαρτυρικό τρόπο, είτε άρρωστα, είτε χτυπημένα, είτε από ασιτία, καθώς είναι αδύνατον να βγουν από εκεί μέσα μόνα τους.
Ζώα άρρωστα, γέρικα, καλαζαρικά, νεογέννητα, ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς πετιούνται εκεί μέσα. Το ότι δεν έχει κανείς ένοχος μέχρι τώρα βρεθεί είναι κάτι συνηθισμένο στη χώρα μας. Κανείς δεν μιλάει, κανείς που ξέρει δεν καταγγέλλει και κανείς αρμόδιος δεν κάνει κάτι. Η κατάσταση εκεί είναι απλά τραγική. Το μπαλάκι πάντα στους εθελοντές.
Πριν από λίγες μέρες είχαμε ακόμα ένα περιστατικό. Δυο νέες εγκαταλείψεις. Άλλο ένα έγκλημα στο φράγμα. Η εθελόντρια Ελένη Π, όπως έγινε γνωστό από τη σελίδα της Ζωοφιλικής Ένωσης Αμαλιάδας, ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ | Facebook, ενημερώθηκε ότι υπήρχαν δυο ζώα μέσα στο φράγμα. Πήγε στο σημείο μαζί με τον υπεύθυνο του Δήμου, όπου αντίκρυσαν δύο ζώα κοκαλιασμένα, ημίτυφλα, με προχωρημένη ψώρα. Στο κτηνίατρο που πήγαν, διαπιστώθηκε ότι έχουν και καλαζάρ αλλά και καρκίνο στους μαστούς. Το αρσενικό, ο Μόρτης, με καλαζάρ και ψώρα ενώ το θηλυκό, η Ρόμα, μια ηλικιωμένη σκυλίτσα, ημίτυφλη και με προχωρημένο καρκίνο στους μαστούς.
Τα ζώα ξεκίνησαν θεραπεία, την οποία θα ακολουθούσαν στο καταφύγιο του Δήμου. Η κατάστασή τους από την αρχή που βρέθηκαν δεν ήταν καθόλου καλή.
Λίγες μέρες μετά τα νέα είναι δυσάρεστα καθώς και τα δύο σκυλάκια πέθαναν. Δεν κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή παρά τη βοήθεια που τους δόθηκε. Ήταν αργά πλέον.
Αυτό που συμβαίνει εκεί είναι εγκληματικό. Αυτοί που το κάνουν, όπως λέγεται είναι κάτοικοι των δίπλα χωριών, πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν. Δήμος, Αστυνομία και Περιφέρεια πρέπει να δώσουν ένα τέλος σε αυτό. Να βρουν τους ένοχους, να τους τιμωρήσουν και να κατασκευάσουν κάτι ώστε τα ζώα να μπορούν να διαφύγουν, όταν ρίχνονται μέσα.
Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

1

Δείτε εδώ βίντεο μέσα από το φράγμα του Πηνειού

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο