Απεγκλώβισαν μωρό γατάκι που είχε πέσει μέσα σε φρεάτιο υπονόμου στη Νίκαια

από Μυρτώ Τζώρτζου

Άλλη μια επιτυχημένη διάσωση είχε αυτές τις μέρες η ομάδα διάσωσης Alma Libre – Hellenic Animal Rescue | Facebook, η οποία κλήθηκε να απεγκλωβίσει ένα μωρό γατάκι που είχε πέσει μέσα σε φρεάτιο υπονόμου στην περιοχή της Νίκαιας, το οποίο έκλαιγε ασταμάτητα

Στο σημείο έσπευσαν δυο εθελοντές της ομάδας, όπου μετά από κατάλληλη προεργασία κατάφεραν να σηκώσουν με ασφάλεια τη βαριά σχάρα του υπονόμου προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο γατάκι. Πραγματικά, μετά την απομάκρυνση της σχάρας, το μωράκι, το οποίο δεν είχε σταματήσει να κλαίει ούτε στιγμή, ήταν ακόμα στο ίδιο σημείο αν και θεωρητικά θα μπορούσε να είχε τρέξει τρομαγμένο μέσα στους σωλήνες του δικτύου.
Η ομάδα αναφέρει ότι η συγκεκριμένη περίπτωση ήταν μία από εκείνες που συχνά λέμε ότι το ζώο «ήθελε να σωθεί».
Με συνοπτικές διαδικασίες η εθελόντρια που κατέβηκε κάτω το απομάκρυνε και το ανέβασε στην επιφάνεια. Στη συνέχεια το μωράκι παραδόθηκε στην κοπέλα που μας κάλεσε και έπειτα μεταφέρθηκε σε χώρο φιλοξενίας προκειμένου να μην επιστρέψει στο δρόμο.
Πρόκειται για ένα υγιέστατο κοριτσάκι που, εκτός από καθάρισμα στα ματάκια του, δεν είχε κανένα θέμα υγείας. Είναι μάλιστα και πολύ χαδιάρικο.
Η ομάδα ευχαριστεί την Evagelia Konnari που εντόπισε το μωρό γατάκι και ενδιαφέρθηκε για τη μοίρα του αναζητώντας βοήθεια για τον απεγκλωβισμό του.

Εθελοντές που συμμετείχαν στην επιχείρηση: Elen Konte, Alexis Mantzoros

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο