Τα παιδάκια ενός νηπιαγωγείου στη Νάξο έμαθαν και φροντίζουν κάθε μέρα τα αδέσποτα γατάκια του χωριού τους

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όπως γνωρίζουμε στη χώρα μας δυστυχώς, μεταξύ άλλων, λείπει και η φιλοζωική παιδεία. Αυτό το βλέπουμε καθημερινά στο πώς αντιμετωπίζουμε και συμπεριφερόμαστε στα ζώα. Αμέτρητες κακοποιήσεις, αμέτρητες εγκαταλείψεις και αμέτρητα άλλα συμβάντα εις βάρος των ζώων.

Για αυτό πολλοί άνθρωποι φωνάζουν και θα συνεχίζουν να φωνάζουν το πόσο σημαντικό είναι το μάθημα οικολογίας- φιλοζωίας στα σχολεία. Γιατί λείπει αυτό το μάθημα; Γιατί οι αρμόδιοι δεν έχουν σκεφτεί να κάνουν πραγματικότητα κάτι τέτοιο; Πόσο θα άλλαζαν τα πράγματα με ένα τέτοιο μάθημα στο σχολείο. Οι νέες γενιές είναι το μέλλον μιας χώρας. Γιατί δεν τις εκπαιδεύουμε κατάλληλα;

Ευτυχώς όμως υπάρχουν κάποια σχολεία που προσπαθούν να γνωρίσουν στα παιδιά τον κόσμο των ζώων και του περιβάλλοντος. Υπάρχουν κάποιοι εκπαιδευτικοί που θέλουν να δώσουν στους μαθητές κάτι παραπάνω ώστε να γίνει ο κόσμος καλύτερος.

Ένα τέτοιο σχολείο είναι και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Νάξου Ειδικό Νηπιαγωγείο Νάξου στον Άγιο Θαλλέλαιο της Νάξου. Σε αυτό από την αρχή της χρονιάς τα παιδάκια ξεκίνησαν να προσέχουν τα γατάκια που βρίσκονται στο χωριό. Με το να τους παρέχουν φαγάκι κάθε μέρα. Ώστε να γίνει η διαδικασία αυτή μέρος της καθημερινής τους ρουτίνας. Να βρίσκουν την τροφή, να γεμίζουν τα πιάτα και να τα βάζουν στο σημείο για να φάνε τα ζώα. Κάτι που είναι καλό για λεπτή κινητικότητα και οπτικοκινητικό συντονισμό.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του νηπιαγωγείου, τα παιδάκια αποκτούν υπευθυνότητα γνωρίζοντας ότι από εκείνα εξαρτάται η σίτιση των γάτων. Και παράλληλα γνωρίζουν σιγά σιγά και με βιωματικό τρόπο τα όρια των γάτων και κάποιες βασικές οδηγίες -δεν ακουμπάμε τα ζώα άγαρμπα, δεν τραβάμε τις ουρές και άλλα.

Οι γάτες του Αγίου Θαλλέλαιου είναι στειρωμένες, αποπαρασιτωμένες και καθαρές χάρη στη φροντίδα της γειτονιάς και της Φιλοζωικής Νάξου Φιλοζωική Νάξου – Naxos Animal Welfare Society.

Το αποτέλεσμα: Χαρούμενα παιδάκια που μαθαίνουν σημαντικά πράγματα αλλά και καλοφαγωμένα γατάκια.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο