Κινέτα: Διασώθηκαν τα δύο παρατημένα και εγκλωβισμένα σε φρεάτιο οβρίων υδάτων κυνηγόσκυλα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Αυτές τις μέρες, όπως γνωρίζουμε όσοι ασχολούμαστε με τα ζώα, έχει ξεσπάσει ένας απίστευτος πόλεμος για την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τα ζώα συντροφιάς.

Από τη μία πλευρά έχουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των φιλόζωων και των φιλοζωικών σωματείων που είναι υπέρ και κάποιων ομάδων αλλά και και μεμονωμένων ατόμων που αντιδρούν σε αυτό και βρίσκονται στα κυριολεκτικά στα κάγκελα. Οι ομάδες αυτές είναι οι κυνηγοί, οι κτηνοτρόφοι, οι ερασιτέχνες εκτροφείς κτλ. Μαζί τους είναι και ο Κτηνιατρικός Σύλλογος.

Σε όλο αυτό υπάρχει κάτι παράδοξο και ταυτόχρονα αστείο. Ότι πρώτοι στις αντιδράσεις για το νομοσχέδιο είναι οι κυνηγοί. Και μάλιστα με μεγάλες κινητοποιήσεις. Οι κυνηγοί. Πώς γίνεται αυτό; Οι άνθρωποι που σκοτώνουν ζωντανά πλάσματα-και συχνά προστατευόμενα είδη, πρωτοστατούν και έχουν άποψη σε ένα νομοσχέδιο που έχει να κάνει με την ευζωία των ζώων. Βέβαια οι ίδιοι δεν λένε ότι είναι ρυθμιστές της φύσης; Για να δούμε όμως τι γίνεται με τους ρυθμιστές της φύσης.

Τα τελευταία χρόνια μάστιγα έχει γίνει η εγκατάλειψη κυνηγόσκυλων. Οι εθελοντές φιλόζωοι δεν προλαβαίνουν να σώζουν τέτοια ζώα. Σε τι κατάσταση τα βρίσκουν; Κοκαλιασμένα, άρρωστα, πεινασμένα, πεταμένα σε γκρεμούς και χαράδρες, δεμένα σε δέντρα στο πουθενά για να πεθάνουν σίγουρα. Γεμάτη η Ελλάδα με πεταμένα κυνηγόσκυλα.

Φυσικά δεν είναι όλοι οι κυνηγοί το ίδιο. Όμως γνωρίζουμε ότι για αυτούς τα σκυλιά αυτά είναι εργαλεία. Και όταν το εργαλείο δεν βγαίνει καλό ή δεν κάνει πια τη δουλειά του, τι το κάνουν; Την απάντηση τη βλέπουμε καθημερινά σε όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Άλλο λοιπόν ένα τέτοιο περιστατικό εγκατάλειψης μαθαίνουμε από την εθελόντρια Μαρία Μαρκομάνη Maria Arkomani, η οποία αναφέρει ότι ειδοποιήθηκε από κάποιον εργαζόμενο στην Ολυμπία Οδό για 2 εγκλωβισμένα κυνηγόσκυλα μέσα σε οχετό απορροής ομβρίων υδάτων στο Πανόραμα Κινέτας του Δήμου Μεγάρων.

Τα ζώα, 3-4 ετών, απεγκλωβίστηκαν μετά από προσπάθειες και μεταφέρθηκαν στο κτηνιατρείο για περίθαλψη. Το ένα, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, είναι κοκαλιασμένο.

Διαβάστε την ανάρτησή της για το περιστατικό: 

Μας ενημέρωσε ο κύριος Χατζής Αναστάσιος που εργάζεται στην Ολυμπία Οδό για 2 εγκλωβισμένα κυνηγόσκυλα 3-4 ετών όπου εντόπισαν οι συνάδελφοί του Κακαγής Δημήτρης και Σαράντης Σπύρος. Βρίσκονταν μέσα σε οχετό απορροής ομβρίων στο Πανόραμα Κινέτας του Δήμου Μεγάρων.

Αφού απεγκλωβίστηκαν, μεταφέρθηκαν στο κτηνιατρείο του Γιώργου Παπαθανασίου στα Μέγαρα Αττικής. Πήραμε αίμα και αύριο θα σταλούν σε εργαστήριο για να δούμε την κατάστασή τους. Το ένα κοριτσάκι είναι κόκαλο και σίγουρα έχει δρόμο μπροστά της. Θα περιμένουμε τις εξετάσεις. Πιθανόν να ήταν εκεί μέρες. Για κάποιον ίσως να ήταν εμπόδιο.
Πετάξαμε αμέσως τις κουδούνες γιατί δεν το άξιζαν σε καμία περίπτωση. Από εδώ και πέρα τους αξίζει μια καλύτερη ζωή και εμείς σαν ομάδα υποσχόμαστε ότι θα τους τη δώσουμε.
Να ευχαριστήσουμε από καρδιάς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγάρων που φέρθηκαν σε αυτά τα πλάσματα όπως τους αξίζει. Με σεβασμό όπως θα έκαναν με οποιαδήποτε ψυχή.
Όποιος μπορεί και θέλει ας μας στηρίξει στις εξετάσεις. Το κόστος είναι 100 ευρώ. Θα μεταφερθούν σε πανσιόν και ελπίζουμε πως θα βρεθεί κάποιος να ανοίξει το σπίτι του για φιλοξενία ή ακόμα καλύτερα για υιοθεσία!!
Σε περίπτωση που θα χρειαστούν θεραπεία και τα κορίτσια υιοθετηθούν, τα έξοδα θα είναι καλυμμένα από την ομάδα μας.
Με εκτίμηση,

Η ομάδα

ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΠΑΛΜΟΣ – STRAY PULSE

Φιλοζωικό Σωματείο Μεγάρων

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο