Δυστυχώς δεν τα κατάφερε ο σκυλάκος που πυροβολήθηκε στο Χαλκί Κορινθίας

από Μυρτώ Τζώρτζου

Λίγους μήνες μετά τη μετατροπή από τη Βουλή της κακοποίησης ενός ζώου σε κακούργημα, η κατάσταση συνεχίζει να είναι η ίδια. Οι κακοποιήσεις είναι καθημερινές και κανείς δεν συλλαμβάνεται. Βασικά κανείς δεν ενδιαφέρεται εκτός από τους εθελοντές φιλόζωους που τρέχουν και δεν φτάνουν για να βοηθήσουν όσα περισσότερα ζώα μπορούν.

Το έχουμε ξαναπεί. Στην αδιαφορία του κράτους να βρει τον ένοχο, θα πρέπει εμείς να αντιδράσουμε. Αρχικά καταγγέλλοντας το δράστη. Γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις κάποιοι γνωρίζουν τον ένοχο. Αλλά δεν μιλούν. Στα μικρά μέρη φοβούνται. “Πού να μπλέξουμε τώρα… “είναι η φράση που ακούς κάθε φορά. Και έτσι αυτοί που μισούν τα ζώα συνεχίζουν την εγκληματική δράση τους.

Άλλο ένα λοιπόν φριχτό περιστατικό συνέβη αυτές τις μέρες στο Χαλκί Κορινθίας, όπως μαθαίνουμε από την Ιππολύτη Βάνα Φρα, και έχει να κάνει με ένα άτυχο σκυλάκι που κάποιος απάνθρωπος πυροβόλησε. Το ζώο μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, γεμάτο σκάγια.

Κάθε μέρα μαθαίνουμε για κάποια ζώα που πυροβολήθηκαν. Ο καθένας έχει μια καραμπίνα, βγαίνει έξω από το σπίτι του και βάζει στόχο ό,τι τον ενοχλεί. Και αυτοί που γνωρίζουν, γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις κάποιοι γνωρίζουν, δεν θέλουν να ανακατευτούν. Δεν θέλουν να μπλέξουν, όπως χαρακτηριστικά λένε. Και γίνονται συνένοχοι.

Δυστυχώς, όπως μαθαίνουμε, το σκυλάκι δεν τα κατάφερε από τα πολλαπλά τραύματα που είχε παρά τις προσπάθειες της κυρίας Artemis Samandourou.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο