Πέταξαν πάλι σκυλάκι στο φράγμα Πηνειού στην Ηλεία- Το έσωσαν εθελοντές

από Μυρτώ Τζώρτζου

Άλλο ένα σκυλάκι, όπως μας ενημερώνει μέσω της σελίδας της στο Facebook, η κ. Άρτεμις Δημητροπούλου Άρτεμις Δημητροπούλου Ψυχολόγος, της φιλοζωικής “Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας” Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας – Φιλοζωική Ένωση Αμαλιάδας, πετάχτηκε αυτές τις μέρες στο φράγμα Πηνειού στην Ηλεία, ένα φράγμα που έχει γίνει για πολλούς ασυνείδητους μέρος για να ξεφορτώνονται τα ζώα τους. Και για όσους δεν ξέρουν, τα ζώα δεν έχουν από εκεί διέξοδο, που αυτό σημαίνει ότι τα ρίχνουν μέσα για να πεθάνουν από τη δίψα και την πείνα.

Η κ. Δημητροπούλου, για άλλη μια φορά, με εθελοντές, κατέβηκε στο φράγμα και διέσωσε το ζώο. Η σκυλίτσα, περίπου 7 με 8 μηνών, ήταν γεμάτη τσιμπούρια, σκελετωμένη και φοβισμένη. Η όμορφη κουταβίνα λέγεται Νέλλυ και ψάχνει κάποιον να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία και να την υιοθετήσει.

Να σημειώσουμε ότι η κ. Δημητροπούλου έχει στείλει επιστολή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην οποία ζητάει να κατασκευαστεί ράμπα στο φράγμα για να διαφεύγουν τα ζώα, κάτι που είχαν δεχτεί.

Το Petpet.news -Το καλύτερο τετράποδο site στο παρελθόν επικοινώνησε με τον εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο και μας βεβαίωσε ότι αυτό έχει καθυστερήσει λόγω πανδημίας και ότι το αργότερο θα είναι έτοιμο τον Ιούνιο. Κατασκευές όμως δεν έχουν ακόμα αρχίσει.

Το φράγμα αυτό χρησιμοποιείται για την άρδευση του κάμπου της Ηλείας και είναι ένα από τα μεγαλύτερα φράγματα της Ευρώπης.

Δείτε την ανάρτηση:

“Ακόμα μια Διάσωση στο Φράγμα Πηνειού πραγματοποιήθηκε! Φτάσαμε και είδαμε ακόμα ένα πεταμένο σκυλί σ αυτό το φρικτό μέρος να τρέχει πανικόβλητο πάνω κάτω, ψάχνοντας διαφυγή.
Μόλις μας είδε χαμογέλασε κυριολεκτικά. Ένιωσε ότι επιτέλους θα σωθεί και δε θα πεθάνει εκεί μέσα από πείνα και δίψα.
Χωρίς τη ράμπα που περιμένουμε απ’ την Περιφέρεια είναι καταδικασμένα να πεθάνουν εκεί μέσα.
Τα πετούν από ύψος 15 μέτρα. Κι εμείς τα σώζουμε.
Δεν είναι λύση αυτό. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και όλοι οι ιθύνοντες να αδιαφορούν. Περιφέρεια;;;; Αρμόδιες Αρχές;;; Εισαγγελέας και αστυνομία να επέμβουν;
Ως πότε θα συνεχίζεται αυτό το έγκλημα….
ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ;;;
🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑 ΦΤΑΝΕΙ 🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑
Η Νέλλη διασώθηκε απ’ το Φράγμα Πηνειού. Αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Ποιος θα της δώσει;;; Μην κλείνετε τα μάτια. Κουταβίνα 7-8 μηνών!”

Δείτε το βίντεο της διάσωσης ΕΔΩ

Δείτε και αυτά:

Δυστυχώς πέθαναν και τα δύο σκυλάκια που κάποιοι πέταξαν στο φράγμα Πηνειού στην Ηλεία – Petpet.news

Υιοθετήθηκε ο σκυλάκος που βρέθηκε αυτές τις μέρες πεταμένος στο φράγμα Πηνειού στην Ηλεία – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο