Ύδρα: Με σιδερένια φίμωτρα και κάτω από τον ήλιο τα άλογα και τα γαϊδουράκια- Η κακοποίηση συνεχίζεται

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ίδια δυστυχώς παραμένει η κατάσταση στο νησί της Ύδρας για τα αλογάκια και γαϊδουράκια, όπως βλέπουμε από την ανάρτηση της Louli Mari,στη σελίδα της στο Facebook, καθώς τα ζώα αυτά ζουν σε συνθήκες σκλαβιάς, κάτω από τον ήλιο και υπερφορτωμένα. Το στέγαστρο που υπάρχει δεν φτάνει για όλα.

Αλλά τα πράγματα εκεί στο νησί μάλλον έχουν ξεφύγει. Ένα από αυτά τα ζώα φορούσε σιδερένιο φίμωτρο, το οποίο σίγουρα θα το καίει από τον ήλιο. Στην ερώτηση της κυρίας Louli Mari γιατί συμβαίνει αυτό, της απάντησαν ότι δεν τρέχει και τίποτα. Και σε άλλη ερώτησή της για τα στέγαστρα, που δεν έφταναν για όλα, η απάντηση ήταν ότι θα βάλουν κάποτε.

Την κατάσταση στα νησιά μας, όσον αφορά τα ιπποειδή, τη γνωρίζουμε. Η απίστευτη κακοποίησή τους έχει ξεσηκώσει, όχι μόνο εμάς εδώ, αλλά και πολλούς φιλόζωους σε όλες τις χώρες του κόσμου. Αλλά τι γίνεται;

Η Ύδρα, όπως βέβαια και η Σαντορίνη, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Τα ζώα στέκονται με τις ώρες μονίμως κάτω από τη ζέστη στο λιμάνι περιμένοντας τους “πελάτες”. Το καλοκαίρι ο ήλιος είναι φριχτός και στην κυριολεξία σκάνε. Επίσης χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν τα πάντα.

Γιατί δεν βάζουν σε όλα στέγαστρο; Για την τοποθέτηση του στεγάστρου, σύμφωνα με πληροφορίες μας, όπως έχουμε γράψει ξανά στο παρελθόν, διαφωνεί η αρχαιολογική υπηρεσία. Θα χαλάσει, λέει, την εικόνα του νησιού και τα λοιπά και τα λοιπά. Η εικόνα των ζώων που καίγονται στον ήλιο δεν χαλάει την εικόνα του νησιού;

Η Ύδρα των ποιητών και των καλλιτεχνών είναι τόπος μαρτυρίου για τα χιλιάδες γαϊδουράκια και αλογάκια

Δείτε την ανάρτηση:

“Αυτή είναι η κατάσταση στο νησί. Ώρες ατελείωτες, μέρες, μήνες και αυτά ακόμα εκεί, στον ήλιο, χωρίς ούτε καν ένα σκέπαστρο. #Ύδρα η σκληρή πραγματικότητα για τα ζώα είναι αυτή.. Και φυσικά δεν γίνεται τίποτα. Σε ερώτησή μου γιατί δεν βάζετε έστω κάποιο σκέπαστρο, μου είπαν πρόκειται να μπουν κάποιες ομπρέλες “κάποτε “. Όσο για το αλογάκι με το σιδερένιο φίμωτρο, η απάντηση ήταν, εντάξει, δεν παθαίνει και τίποτα….Όσοι βλέπετε τέτοια περιστατικά ΜΙΛΗΣΤΕ! Δείξτε την δυσαρέσκειά σας, και ίσως κάτι ξεκινήσει να αλλάζει! Ποτέ θα γίνει κάτι οργανωμένο για αυτά τα ανυπεράσπιστα ζώα? Πότε και πώς???”

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Δείτε επίσης: Τα ίδια στην Ύδρα: Ιπποειδή φορτωμένα με πράγματα και κάτω από τον ήλιο- Ο δήμος τι κάνει εκεί;

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Κυριακή 8 Ιουνίου, 2021 - 10:09 μμ

Απαράδεκτοι εγκληματίες! Ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει ;;;;;;

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο