Υιοθετήθηκαν και τα δύο μαζί στο Βέλγιο τα σκυλάκια που βρέθηκαν πέρυσι πεταμένα στην Κεφαλονιά

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όταν μιλάμε για αδέσποτα στη χώρα μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε κάτι πολύ σημαντικό. Τη μεγάλη συμβολή πολλών φιλοζωικών οργανώσεων του εξωτερικού αλλά και αμέτρητων μεμονωμένων ξένων φιλόζωων στο θέμα αυτό.

Τα εκατομμύρια αδέσποτα της χώρας μας είναι γνωστά σε όλες τις χώρες κατατάσσοντάς μας στο θέμα αυτό-και σε πολλά άλλα φυσικά- στον τρίτο κόσμο. Οι τριτοκοσμικές καταστάσεις που βλέπουμε καθημερινά κάνουν συχνά το γύρο του διαδικτύου. Καθημερινές εγκαταλείψεις παντού. Κακοποιήσεις απίστευτες. Βασανισμοί. Όλα τα έχει το καθημερινό μενού μας.

Παιδεία σε αυτό το θέμα δεν υπάρχει.  Είναι άγνωστη λέξη σε μια χώρα που δεν ενδιαφέρεται να γίνει καλύτερη. Και οι νόμοι δεν τηρούνται. Οπότε κάνουμε ό,τι θέλουμε.

Ακόμα και σε αυτούς που θέλουν να υιοθετήσουν ζωάκι, υπάρχει μια γνωστή νοοτροπία. Δεν θέλουν μεγάλο σε ηλικία, άρρωστο ή με κάποιο πρόβλημα. Και μαύρο φυσικά γιατί είμαστε και προληπτικοί εκτός των άλλων. Λευκό και μωρό, αν γίνεται. Ρατσισμός δηλαδή. Παλιότερα υπήρχε και το μπλε μάτια. Πόσες φορές δεν το έχετε ακούσει αυτό. Ευτυχώς οι νέες γενιές είναι διαφορετικές και κάτι τέτοιο συμβαίνει όλο και λιγότερο.

Εκεί λοιπόν έρχεται η συμβολή των ανθρώπων εκτός Ελλάδας. Ζώα μεγάλα σε ηλικία, ζώα πεταμένα, ανεπιθύμητα, ζώα τυφλά, με τρία πόδια, μαύρα, κτλ βρίσκουν πιο εύκολα στέγη εκεί. Γιατί η φιλοζωία δεν αρχίζει και τελειώνει σε ένα νεογέννητο λευκό ζώο.

Έτσι λοιπόν άνθρωποι από έξω έρχονται στην Ελλάδα και σώζουν ένα τέτοιο ζώο. Του χαρίζουν μια ζωή μακριά από τους δρόμους ή τα καταφύγια. Του δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία. Αμέτρητα έχουν σωθεί με τη δεύτερη ευκαιρία που τους δίνουν ξένοι πολίτες.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή που μαθαίνουμε από το Σύλλογο Ζωόφιλων Δήμου Αργοστολίου ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ” ΝΤΟΡΙΣ “.

Πρόκειται για μια διπλή υιοθεσία δυο ζώων, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, που βρέθηκαν μαζί πεταμένα, τον Αύγουστο του 2020, σε ένα δρόμο κοντά στο καταφύγιο ARK της Κεφαλονιάς DORIS – ARK Animal Rescue Kefalonia.

Οι ψυχούλες βρήκαν το παντοτινό τους σπίτι μαζί με τη Mia Swerts στο Βέλγιο. Ταξίδεψαν μαζί και είναι πλέον ευτυχισμένα στο σπίτι τους. Οι φωτογραφίες τους μας δίνουν πολλή χαρά.

Οι άνθρωποι του καταφυγίου την ευχαριστούν για αυτό. Να είναι μαζί, το ένα με το άλλο και να μη χωρίσουν, κάτι πολύ σημαντικό. Μακάρι να έχουν υγεία και να κάνουν πολλές πολλές βόλτες.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο