Εθελοντές κάνουν έκκληση για οικονομική βοήθεια για τα σκυλάκια που βρέθηκαν αυτές τις μέρες στις φωτιές στη Μαγούλα Αττικής

από Μυρτώ Τζώρτζου
Πριν από λίγες μέρες, ακόμα μια φορά, σημειώθηκαν πυρκαγιές σε μέρη της Δυτικής Αττικής. Διάσπαρτες εστίες ήταν σε τέσσερα σημεία στον άξονα Ελευσίνας – Ασπροπύργου. Φωτιά επίσης υπήρξε και στον Βαρνάβα, όπου η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στα επικίνδυνα σημεία.
Και σε αυτές τις φωτιές υπήρξαν ζώα που κάηκαν. Και σε αυτές τις φωτιές υπήρξαν εθελοντές που για μια ακόμα φορά πήγαν εκεί να τα βοηθήσουν.
Όπως μας ενημερώνει η εθελόντρια και γνωστή για τη φιλοζωική της δράση Maria Arkomani του Φιλοζωικού Σωματείου Μεγάρων Αδέσποτος Παλμός Αδέσποτος Παλμός – Stray Pulse οι εθελοντές ενημερώθηκαν για τρία σκυλάκια που κινδύνευαν στις περιοχές της φωτιάς. Έμοιαζαν μάλιστα νεκρά καθώς είχαν παραδοθεί στον καπνό που έπνιγε την περιοχή.
Η ομάδα, από τα Μέγαρα, πήγε στη Μαγούλα για να σώσει αυτά τα ζώα. Τα σκυλάκια μεταφέρθηκαν με τη βοήθεια της εθελόντριας Μπέκης Σκλαβουνάκη σε λιπόθυμη κατάσταση σε κτηνιατρείο στην Ελευσίνα για τις πρώτες βοήθειες. Η ζωή τους ήταν σε κίνδυνο.
Τα πνευμόνια τους ήταν σε άθλια κατάσταση. Το ένα από αυτά, το ενήλικο, 15 περίπου κιλών και ηλικίας 6 με 8 χρόνων, είχε εγκαύματα στα μάτια και στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, όπου και είχε και όγκο.
Τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μπήκαν σε όρο και μεταφέρθηκαν επειγόντως σε κλινική για να μπουν σε κλωβό οξυγόνου.
Οι εξετάσεις τους ήταν σε άθλια κατάσταση, κυρίως αιματοκρίτης, αιμοπετάλια και βιοχημικά. Οι καπνοί τους προκάλεσαν βαριά πνευμονία. Ακολούθησε μετάγγιση.
Δυστυχώς η τελευταία ανακοίνωση της ομάδας είναι δυσάρεστη. Το ένα κουταβάκι, το καφέ, δεν τα κατάφερε. Παρουσίασε υποθερμία. Οι γιατροί έκαναν τα πάντα για να το κρατήσουν στη ζωή. Αλλά αυτό στάθηκε αδύνατον. Σύμφωνα με το γιατρό, πέρα από τη ζημιά στα πνευμόνια του, την κατάσταση επιδείνωσαν η ερλιχίωση και η ασιτία. Το ζωάκι είχε μέρες να φάει.
Τα άλλα δύο ζωάκια δίνουν και αυτά τη μάχη τους.
Οι εθελοντές που τα έσωσαν και είναι δίπλα τους συνέχεια κάνουν έκκληση να μαζευτούν τα χρήματα για τις νοσηλείες και τις θεραπείες τους. Όπως καταλαβαίνουμε το ποσό κάθε μέρα μεγαλώνει.
Αν θέλετε να βοηθήσετε, ακόμα και με ένα ελάχιστο ποσό, μπορείτε να μιλήσετε μαζί τους και να σας δώσουν τον αριθμό του κτηνιατρείου. Όλοι γνωρίζουμε τον αγώνα που δίνουν καθημερινά αυτοί οι άνθρωποι. Maria Arkomani
Αδέσποτος Παλμός – Stray Pulse
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο