Μυτιλήνη: Συνέλαβαν τον άντρα που κλώτσησε κουταβάκι και το πέταξε στη θάλασσα να πνιγεί

από Μυρτώ Τζώρτζου

Στα χέρια των εθελοντών της Κιβωτού Μυτιλήνης Κιβωτος, Μυτιληνη – Kivotos, Mytilene, Greece βρίσκονται πλέον τα δύο κουταβάκια τα οποία είχε στην κατοχή του άντρας. Το ένα από αυτά το είχε κλωτσήσει πετώντας το στη θάλασσα.

Η ιστορία έχει ως εξής: Πρέπει να κάνουμε όμως μια απαραίτητη διευκρίνιση. Το συμβάν πρέπει να καταγραφεί δημοσιογραφικά. Δεν γίνεται αλλιώς. Με χρόνο, τόπο και άτομο. Το ότι είναι αλλοδαπός λίγη σημασία έχει. Σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να εννοηθεί ότι το γράφουμε ρατσιστικά. Όμως το συμβάν είναι συμβάν. Το να τιμωρηθεί μόνο και μόνο επειδή είναι ξένος είναι μακριά από τη φιλοσοφία μας. Το αναφέρουμε γιατί έχει γραφτεί και αυτό. Ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να ισχύει το ίδιο για όλους, είτε αυτοί είναι Έλληνες είτε άλλης εθνικότητας. Τα πράγματα είναι απλά.

Στις 4 λοιπόν Αυγούστου, 6 και 30 περίπου το απόγευμα, όπως αναφέρουν οι εθελοντές της Κιβωτος, Μυτιληνη – Kivotos, Mytilene, Greece, οδηγός IX περνούσε από το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Ασύλου στο Καρά Τεπέ Μυτιλήνης και είδε έναν αλλοδαπό άντρα να κλωτσάει με δύναμη ένα μικρό κουταβάκι και να το στέλνει μέσα στη θάλασσα.

Η οδηγός του ΙΧ, για γυναίκα πρόκειται, με τα αρχικά Φ.Β., παρότι είχε μέσα στο αυτοκίνητό της τα 2 ανήλικα παιδιά της, σταμάτησε αμέσως, έτρεξε στον αλλοδαπό, του έβαλε τις φωνές και του ζήτησε να βγάλει το κουτάβι από τη θάλασσα -καθώς το μικρό ζώο δεν μπορούσε να βγει μόνο του και με βεβαιότητα θα πνιγόταν!
Αυτός το έκανε, εμφανώς ταραγμένος από το γεγονός ότι έγινε αντιληπτός, λέγοντας ότι το κουτάβι είναι δικό του και να μην ασχολείται. Η κυρία του ζήτησε να της δώσει το κουτάβι και αυτός αρνήθηκε. Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή περνούσε κι ένας στρατιωτικός ο οποίος σταμάτησε και ήρθε προς βοήθεια της γυναίκας. Ο αλλοδαπός, βλέποντας και τους δυο – που του ζητούσαν μετ’ επιτάσεως να τους δώσει το ζωάκι-, τράπηκε σε φυγή μέσα στο χώρο του Κέντρου.
Η κυρία επικοινώνησε με την ΚΙΒΩΤΟ Μυτιλήνης και κατόπιν προτροπής μας έκανε καταγγελία στο Α.Τ. Μυτιλήνης. Έτσι, σήμερα το πρωί, αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το δράστη.
Πρόκειται για άνδρα Αφγανό, νεαρής ηλικίας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν το εν λόγω κουτάβι (το δεξιά στη φωτό, αγοράκι) και ένα ακόμη θηλυκό. Προσήχθη στο Α.Τ. Μυτιλήνης όπου σχηματίζεται δικογραφία για κακοποίηση ζώου, ενώ και τα 2 κουταβάκια αφαιρέθηκαν και δόθηκαν στην ΚΙΒΩΤΟ Μυτιλήνης.
Η Κιβωτός Μυτιλήνης αναφέρει: “Πλέον αναζητούμε φιλοξενίες/υιοθεσίες για τα μικρούλια για να ζήσουν ασφαλή. Θα θέλαμε να συγχαρούμε δημοσίως την κυρία Φ.Β. για το ενδιαφέρον της και την άμεση αντίδρασή της και ελπίζουμε αυτή η γυναίκα και μάνα ανήλικων παιδιών να γίνει παράδειγμα για όλους μας!”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο