Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει το κουναβάκι που βρέθηκε καμένο στις φωτιές στις Αφίδνες- Το ανέλαβε η ΑΝΙΜΑ

από Μυρτώ Τζώρτζου
Τα μεγάλα θύματα των πυρκαγιών αυτών των ημερών-αλλά και πάντα φυσικά- είναι τα ζώα της άγριας φύσης. Μπορεί δυστυχώς να καίγονται και σκυλάκια και γατάκια και ζώα κτηνοτροφίας, όμως αυτό που γίνεται με την άγρια φύση είναι πέρα από κάθε φαντασία.
Ο σταθμός πρώτων βοηθειών της ΑΝΙΜΑ Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής στην Καλλιθέα γεμίζει μέρα με τη μέρα με τέτοια ζώα που έχουν καεί. Οι άνθρωποί της δεν προλαβαίνουν να περιθάλπουν. Κάνουν τα πάντα να θεραπεύσουν τις πληγές τους και να ζήσουν. Φυσικά δεν τα καταφέρνουν όλα. Τα εγκαύματα συχνά είναι πολύ μεγάλα και πολύ δύσκολα.
Αυτές τις μέρες ένα όμορφο κουνάβι, όπως μας μας ενημερώνει η εθελόντρια Μαρία Αρκομάνη Maria Arkomani, γνωστή για τη φιλοζωική της δράση στην περιοχή των Μεγάρων -και όχι μόνο- , βρίσκεται ήδη στα χέρια των ανθρώπων της ΑΝΙΜΑ ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (wild-anima.gr)   και δίνει τη μάχη του για να ζήσει. Ένα κουναβάκι καμένο, από τις φωτιές στις Αφίδνες.
Διαβάστε την ανάρτησή της:
“Ίσως είναι η πρώτη χρονιά που δεν έχω αυτή τη χαρά να γιορτάσω αυτή τη μέρα!!
Ο πόνος αυτές τις μέρες ήταν τεράστιος για τις ελληνικές καρδιές.. Η τελευταία φωτογραφία που αντίκρισα ήταν αυτό το όμορφο κουναβάκι που δίνει αγώνα για να κρατηθεί στη ζωή από τις πυρκαγιές που έπληξαν την χώρα μας αυτές τις μέρες.
Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχηθώ σε όλο το κόσμο χρόνια πολλά με υγεία και εύχομαι η Παναγιά να έχει πάρει δίπλα της όλες αυτές τις ψυχές που έφυγαν με βασανιστικό τρόπο.. Θέλω να ελπίζω πως θα βρίσκονται στην αγκαλιά της .. Σε εκείνον τον παράδεισο που κάποιοι ονειρευόμαστε..
Το κουναβάκι και πολλά ακόμα πλάσματα της Άγριας Ζωής βρίσκονται υπό την προστασία της Maria Ganoti με την ομάδα της στην ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής. ΘΑ επιθυμούσα για την μέρα και για τον αγώνα που γίνεται όποιος θέλει να προσφέρει έστω 1 ευρώ για την τεράστια προσπάθεια αυτών των ανθρώπων να κρατήσουν την ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ στη ζωή…
Καλό βράδυ σε όλο το κόσμο…”
Από εμάς εδώ στο Petpet.news – Το καλύτερο τετράποδο site πολλές ευχές στο ζωάκι ώστε να τα καταφέρει αλλά και στην εθελόντρια για τη γιορτή της.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com
Διαβάστε και αυτά:
Δείτε την ανακοίνωση της ΑΝΙΜΑ για τα ελάφια της Πάρνηθας- Τι πρέπει να κάνετε 
Γεμίζει η ΑΝΙΜΑ με καμένα ζώα από τις φωτιές- Δείτε την ανακοίνωσή της
Βρέθηκε αλεπουδάκι σε δρόμο στο Μαρκόπουλο με τραύμα στο πόδι- Το ανέλαβε η ΑΝΙΜΑ
Ασφαλές είναι πλέον στα χέρια της ΑΝΙΜΑ το κουνάβι που βρέθηκε κάτω από αυτοκίνητο στα Πετράλωνα
Στα χέρια της ΑΝΙΜΑ είναι πλέον η αλεπουδίτσα που βρέθηκε στου Παπάγου με βαριά ψώρα 
Βρήκαν στη Λάρισα πουλί μπούφο, προστατευόμενο είδος, γεμάτο σκάγια- Βρίσκεται για περίθαλψη στην ΑΝΙΜΑ 
Θλίψη: Με μαρτυρικό τρόπο πεθαίνουν τα ζώα της άγριας ζωής μέσα στις φωτιές που βάζουμε εμείς

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο