Ο παπα-Γιάννης της Σίφνου έχει πάντα μαζί του στην εκκλησία τη σκυλίτσα του Μαλού

από Μυρτώ Τζώρτζου
Οι άνθρωποι που φροντίζουν τα αδέσποτα καθημερινά βλέπουν άσχημες συμπεριφορές των ανθρώπων προς αυτά. Κακοποιήσεις, βαναυσότητες, φόλες, βασανισμούς. Ακόμα και αν δεν είναι κάποιος εθελοντής και δεν βλέπει την κατάσταση από κοντά, αν περιηγηθεί στο Facebook, θα δει τι ακριβώς γίνεται.
Δυστυχώς άσχημες συμπεριφορές βλέπουμε κατά καιρούς και από ιερείς, οι οποίοι δεν θέλουν στο προαύλιο της εκκλησίας αλλά ούτε εκεί γύρω ζώα. Ακόμα και αν αυτά είναι φιλικά και κοινωνικά. Ακόμα και αν δεν ενοχλούν, δεν έχουν δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. Ακόμα και αν είναι εμβολιασμένα και στειρωμένα και φροντίζονται από ανθρώπους και φιλοζωικές. Με αποτέλεσμα να κάνουν τα πάντα για να τα διώξουν. Είτε οι ίδιοι είτε βάζοντας κάποιους άλλους.
Και κάνουμε λόγο για τους ανθρώπους της εκκλησίας επειδή μπορούν να επηρεάσουν κόσμο. Μπορούν να γίνουν πρότυπα και παραδείγματα. Μπορούν με τις πράξεις τους να διδάξουν. Φυσικά υπάρχουν και εκείνοι που αγαπούν τα ζώα, δεν πειράζονται από αυτά, τα θέλουν και τα φροντίζουν. Αυτούς καλό είναι να τους προβάλλουμε ώστε να γίνουν παράδειγμα προς όλους. Να δουν ότι η εκκλησία διδάσκει αγάπη, κάτι που δυστυχώς δεν το καταφέρνει πάντα.
Ένας τέτοιος ιερέας, όπως βλέπουμε σε ανάρτηση της Katerina Makriginni, είναι και ο παπα- Γιάννης στη Σίφνο. Ο παπα-Γιάννης έχει πάντα δίπλα του την αγαπημένη του σκυλίτσα, τη Μαλού. Η Μαλού τον περιμένει στην εκκλησία να τελειώσει τη λειτουργία και επιστρέφουν μαζί στο σπίτι. Ακόμα και το χειμώνα η Μαλού περιμένει σε μια γωνίτσα έξω από το ιερό. Ευτυχώς ποτέ κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε. Αντιθέτως το θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό.
Να είναι καλά ο παπα- Γιάννης που διδάσκει αγάπη για όλα τα πλάσματα.
Ο παπά-Γιάννης xειροτονήθηκε την 1η Ιουλίου του 1980.
Του αρέσει να ασχολείται με το κτήμα του και τις καλλιέργειές του. Τραγουδάει στα φυτά του γιατί, όπως λέει, το έχουν ανάγκη για να μεγαλώσουν. Το χειμώνα, γράφει, διαβάζει, κατασκευάζει χειροποίητα αντικείμενα, πάντα με τη συντροφιά της 8χρονης σκυλίτσας Μαλού, με την οποία είναι αχώριστοι.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com
Διαβάστε και αυτά:
Ιερέας στη Μύκονο αφήνει αδέσποτες γατούλες να κάθονται μέσα στην εκκλησία (βίντεο) – Petpet.news
Φιλόζωος ιερέας υιοθέτησε το σκυλάκο που βρέθηκε πρόσφατα παρατημένος σε έρημο μέρος στην Αμαλιάδα – Petpet.news
Λέσβος: Γνωρίστε το φιλόζωο ιερέα που λατρεύει και φροντίζει τα ζώα- Υπέροχες εικόνες – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο