Η Alma Libre ψάχνει ανθρώπους να φιλοξενήσουν κάποιο από τα πολλά μωρά γατάκια που βρήκε στην Καλλιθέα

από Μυρτώ Τζώρτζου
Για ένα γατάκι που είχε εγκλωβιστεί σε υπόγεια σωλήνα υδρορροής στην περιοχή της Καλλιθέας πήγαν οι εθελοντές της Alma Libre Alma Libre – Hellenic Animal Rescue και “ανακάλυψαν” εκεί γύρω 13 άλλα μικρούλια-και κάποια νεκρά δυστυχώς- που ήταν άρρωστα και είχαν ανάγκη περίθαλψης.
Δείτε ακριβώς τι συνέβη, όπως και την έκκληση της ομάδας για βοήθεια.

“Η ομάδα μας έλαβε έκκληση για τον απεγκλωβισμό μωρού γατιού που είχε πέσει μέσα σε χωρίς καμία ασφάλεια υπόγεια σωλήνα υδρορροής στην περιοχή της Καλλιθέας αλλά η εξέλιξη του περιστατικού ήταν εντελώς απρόβλεπτη με τραγικά αποτελέσματα.

Στο σημείο έσπευσαν δυο εθελοντές μας με κατάλληλα σύνεργα απεγκλωβισμού. Το μωράκι ακουγόταν αλλά δεν υπήρχε οπτική επαφή, στην αρχή τουλάχιστον. Κατέστη ωστόσο εφικτό, με την χρήση καλέσματος, να οδηγηθεί σε κατάλληλο σημείο ώστε να απεγκλωβιστεί με ασφάλεια.
Ήταν σε άσχημη κατάσταση, όντας μιάμιση μέρα πεσμένο μέσα στο σωλήνα, χωρίς φαγητό και νερό και επίσης ήταν και τυφλό. Τα μάτια του ήταν κλειστά από μόλυνση, πύον και τσίμπλες. Αλλά η είδηση δεν είναι αυτή.
Σε πολύ μικρή απόσταση σύντομα ακούστηκαν και άλλα κλάματα μωρών γατιών. Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια εντοπίστηκαν ένα – ένα συνολικά πέντε ακόμα μωρά γατάκια, όλα σε παρόμοια ηλικία με το μωρό του σωλήνα και…. όλα εξίσου τυφλά. Θα ήταν θέμα χρόνου να έπεφταν και αυτά με τη σειρά τους στο σωλήνα ή σε κάποια άλλη παγίδα θανάτου…
Η μία εθελόντριά μας έτρεξε σε ένα φαρμακείο για να αγοράσει μερικά απαραίτητα εφόδια, κολλύρια, ορούς, γάζες, για να τους προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Πράγματι σε όλα τα μωρά καθαρίστηκαν τα μάτια με Tobrex, αλοιφή και ορό. Τα μωρά αυτά είδαν για πρώτη φορά τον κόσμο και το φως του ήλιου εκείνη τη στιγμή.
Και τότε… άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως. Καθ’ οδόν για το φαρμακείο σε μικρή απόσταση από το σημείο, σε ένα ημιυπόγειο με σπασμένη πόρτα ακούγονταν ΚΑΙ από εκεί κλάματα, αλλά εκεί δεν υπήρχαν μόνο ζωντανά μωρά. Βρέθηκαν 7 μωρά, όλα μαυράκια με τα ίδια προβλήματα στα μάτια, και δυστυχώς βρέθηκαν και ακόμα 3 μωρά νεκρά σε προχωρημένη κατάσταση σήψης, που δεν ήταν τόσο «τυχερά» όσο τα αδερφάκια τους και πέθαναν πρώτα.
Αυτά που λέτε λοιπόν τα νέα μας. Εσείς τι λέει, όλα καλά;
Όπως καταλαβαίνετε, η κατάσταση είναι ΤΡΑΓΙΚΗ. Τα μωρά αυτά δεν υπάρχει κανείς να τα φροντίσει, όλα τους. Αν αφήνονταν έτσι, θα τυφλώνονταν και θα πέθαιναν μόνα τους έξω στο δρόμο, ενώ κάποια από αυτά πέθαναν ήδη.
Παρόλο που κληθήκαμε για ένα συγκεκριμένο γατί που τώρα βρίσκεται στο κτηνιατρείο, δεν είναι δυνατόν τα υπόλοιπα να μείνουν έτσι. Δεν θα ζήσουν. Από την άλλη εμείς δυστυχώς δεν έχουμε την δυνατότητα να επωμιστούμε μία ακόμα φιλοξενία στα ήδη γεμάτα σπίτια μας.
Ζητάμε βοήθεια για να σωθούν οι μικρές αυτές ψυχούλες και να μη φύγουν άδικα. Βοηθήστε όλοι όσο μπορείτε ο καθένας. Ανοίξτε τα σπίτια σας για μία ψυχούλα. Τα μωράκια αυτά δεν είναι πυρόπληκτα, δεν έχουν εγκαύματα, δεν εισέπνευσαν αναθυμιάσεις. Υποφέρουν όμως το ίδιο, αρρωσταίνουν το ίδιο και δυστυχώς πεθαίνουν το ίδιο.
Σας παρακαλούμε, βοηθήστε να σωθούν. Αν θέλετε να φιλοξενήσετε έστω ένα από αυτά, επικοινωνήστε μαζί μας για τα περαιτέρω.
Εθελοντές μας που συμμετείχαν: Βαγγελης Σ., Dimitra Serafimidou”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο