Τεχνόπολη: Έπιασαν τελικά τη γατούλα που είχαν ανοίξει τα ράμματα από τη στείρωση και κρεμόταν μια μαύρη μάζα

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μια ακόμα διάσωση, όπως μαθαίνουμε, έκαναν οι εθελοντές της ομάδας Alma Libre – Hellenic Animal Rescue.
Η διάσωση αυτή έχει να κάνει με μια γατούλα που ζούσε στο χώρο της Τεχνόπολης στο Γκάζι. Εθελοντές τη φρόντιζαν και κάποια στιγμή θέλησαν να τη στειρώσουν. Πήγε στο κτηνιατρείο και η στείρωση έγινε. Στη συνέχεια, μετά από 4 μέρες, επανεντάχθηκε.
Όμως υπάρχουν και οι ατυχίες. Μια εβδομάδα μετά εντοπίστηκε με ανοιχτή πληγή στο σημείο των ραμμάτων. Όμως η γάτα εξαφανίστηκε και οι άνθρωποι που τη φρόντιζαν δεν μπορούσαν να την εντοπίσουν για να την πάνε στον κτηνίατρο.
Άμεσα η φίλη της ομάδας Καλλιόπη Λιβανού μαζί την εθελόντρια της ομάδας Elen Konte έσπευσαν στο σημείο για έρευνα με όλον τον απαιτούμενο φυσικά εξοπλισμό. Περίμεναν ώρες μήπως φανεί ώστε να την πιάσουν. Ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα γιατί η γατούλα, όπως καταλαβαίνουμε, γιατί δεν ήταν καλά και έχρηζε άμεσης βοήθειας. Όλη την ημέρα και μέχρι το βράδυ οι εθελοντές επέμεναν με έρευνες και περίμεναν. Η γάτα πουθενά.
Την επόμενη μέρα οι άνθρωποι της ομάδας επέστρεψαν στο σημείο. Και την είδαν να κάθεται κάτω από φυλλωσιές. Η τομή είχε ανοίξει περισσότερο… και από κάτω είδαν να κρέμεται μια μαύρη μάζα.
Με προσεκτικές κινήσεις και έχοντας την κατάλληλη εμπειρία, κατάφεραν και την έπιασαν, κάτι που δεν ήταν εύκολο. Η χαρά τους απερίγραπτη.
Άμεσα μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο και λαμβάνει την απαραίτητη φροντίδα. Έγινε χειρουργείο και βρίσκεται υπό παρακολούθηση με αντιβιώσεις και εξετάσεις.
Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση της ομάδας για αυτό το περιστατικό:
“Στην Κόψη
Σε φροντιζόμενη αποικία στο χώρο της Τεχνόπολης στο Γκάζι γατούλα πιάστηκε από εθελοντές που τη φρόντιζαν και προσκομίστηκε για στείρωση. Λαμβάνοντας όλη την απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα και κλινική φιλοξενία, μετά από τέσσερις μέρες με ασφάλεια απελευθερώθηκε στο γνώριμο χώρο που αγαπούσε.
Δυστυχώς μια εβδομάδα μετά τη στείρωση οι φροντιστές την εντόπισαν με ανοιχτή πληγή στο σημείο των ραμμάτων. Η γατούλα δυστυχώς δεν προσεγγιζόταν και κάποια στιγμή εξαφανίστηκε στο άγνωστο.
Άμεσα η φίλη Καλλιόπη Λιβανού μαζί την εθελόντριά μας Elen Konte έσπευσαν στο σημείο για έρευνα με όλον τον απαιτούμενο εξοπλισμό.
Ενωμένοι όλοι μαζί, η Καλλιόπη, η Μαρία, ο Νίκος, ο Τάσος και η εθελόντριά μας, ερεύνησαν τους χώρους της Τεχνόπολης και ανέμεναν για ώρες την πολυπόθητη εμφάνιση.
Παρατηρήσαμε ότι χώροι πίσω από την Τεχνόπολη, που ανήκουν σε εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, ήταν περιφραγμένοι με βαρέως τύπου συρματοπλέγματα και οι γάτες είχαν σύστημα να μπαινοβγαίνουν από εκεί. Και πληροφορηθήκαμε πως το ίδιο σύστημα εφάρμοζε και η μικρή που αναζητούσαμε.
Κατά πάσα πιθανότητα από το συρματόπλεγμα είχε προκύψει το ατύχημα που προκάλεσε αυτόν τον τραγικό τραυματισμό.
Σχεδόν όλη την ημέρα και μέχρι το βράδυ επιμείναμε με έρευνες και αναμείναμε.
Δυστυχώς η μικρή δεν διαφαινόταν πουθενά. Και οι ελπίδες έσβηναν καθώς ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα.
Όμως δεν θα το βάζαμε κάτω.
Την επόμενη ημέρα το πρωί οπλισμένες κυρίως με επιμονή και υπομονή, η εθελόντριά μας μαζί με την Καλλιόπη επέστρεψαν στο σημείο της αποικίας και αντίκρισαν τη γατούλα να κάθεται κάτω από φυλλωσιές. Η τομή είχε ανοίξει περισσότερο… και από κάτω είδαμε να κρέμεται μια μαύρη μάζα.
Με τη μέγιστη προσοχή σε απόσταση στήσαμε αυτοσχέδια παγίδα και με τροφούλα και συντονισμένες κινήσεις οδηγήσαμε τη γατούλα από κάτω. Ώσπου πιάστηκε με ασφάλεια.
Και ήταν η συγκίνησή μας απερίγραπτη.
Άμεσα μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο και λαμβάνει την απαραίτητη φροντίδα. Έγινε χειρουργείο και η γατούλα βρίσκεται υπό παρακολούθηση με αντιβιώσεις και εξετάσεις.
Η μικρή πάει καλά, είμαστε μαζί της, είμαστε αισιόδοξοι και ευχόμαστε το καλύτερο.
Alma Libre – Hellenic Animal Rescue

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο