Σύρος: Εθελοντές πήγαν στο καταφύγιο και έβαλαν χαλάκια, κουβέρτες και άλλα για να είναι ζεστά τα ζωάκια εκεί

από Μυρτώ Τζώρτζου
Σε πολλά μέρη της Ελλάδας εδώ και αρκετό καιρό το θερμόμετρο έχει πέσει προς τα κάτω αισθητά. Και φυσικά πλησιάζοντας το Δεκέμβριο ο καιρός θα επιδεινωθεί. Χειμώνας είναι άλλωστε.
Εμείς είμαστε στα ζεστά σπίτια μας προστατευμένοι, εντούτοις το μυαλό μας θα πρέπει να είναι και σε αυτούς που υποφέρουν με την πτώση της θερμοκρασίας, τις βροχές, τον άνεμο, την υγρασία και τα χιόνια. Το μυαλό μας θα πρέπει να είναι στους άστεγους και τα αδεσποτάκια που θα ζήσουν δύσκολες στιγμές.
Τα ζώα στα καταφύγια είναι και αυτά εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες καθώς είναι αναγκασμένα να ζουν μέσα σε κλουβιά. Χωρίς να μπορούν να τρέξουν, να ζεσταθούν.
Κάποιοι όμως εθελοντές ποτέ δεν τα ξεχνούν και προσπαθούν να κάνουν ό,τι καλύτερο για αυτά.
Το παράδειγμα έδωσαν οι εθελοντές στη Σύρο. Όπως διαβάζουμε στη σελίδα του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Syros Stray Animal Shelter / Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Σύρου, οι εθελοντές οργανώθηκαν όπως και τον προηγούμενο χειμώνα, πήραν τον κατάλληλο εξοπλισμό και πήγαν να φροντίσουν το καταφύγιο ώστε να είναι έτοιμο για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες και νύχτες.
Το πρόγραμμα ήταν εντατικό και ξεκίνησε νωρίς. Έγινε αρχικά γενική καθαριότητα. Στη συνέχεια έστρωσαν χαλάκια σε όλα τα δωμάτια που μένουν ζώα και διπλές ζεστές κουβέρτες σε όλα τα σπιτάκια.  Κατόπιν έγινε τοποθέτηση με χοντρό νάιλον σε όλα τα δωμάτια έτσι ώστε ο χώρος να είναι ακόμα πιο ζεστός. Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι, τα άρρωστα χουχούλιαζαν ευχαριστημένα και όλα τα άλλα έπαιζαν για ώρες στο μεγάλο προαύλιο χώρο.
Οι εργασίες με τα νάιλον θα ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα.
Μπράβο σε αυτούς τους ανθρώπους που κάνουν τα πάντα ώστε τα ζωάκια εκεί να περάσουν όσο πιο ανώδυνα γίνεται το χειμώνα, μια πραγματικά πολύ σκληρή για όλους εποχή.
Δείτε και αυτό:
Σύρος: Εθελοντές πήγαν στο καταφύγιο και έφτιαξαν προστατευτικά για να μην κρυώνουν τα σκυλάκια – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο