Ένα πρώην αδεσποτάκι που σώθηκε στον Ασπρόπυργο έγινε σκυλάκι θεραπείας και μέλος της SAPT

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ένα ακόμα πρώην αδεσποτάκι έγινε μέλος της SAPT Hellas, το οποίο θα βοηθήσει το πολύ σπουδαίο έργο που κάνει.
Πρόκειται για τον μικρούλη Πίκο, τον οποίο διέσωσαν οι εθελοντές της AnimAid Animal Rescue από καταυλισμό στον Ασπρόπυργο. Kαι που στη συνέχεια υιοθετήθηκε από εθελόντρια της ομάδας.
Ο Πίκο είναι η απόδειξη για άλλη μια φορά ότι αυτό που θεωρήθηκε σκουπίδι για κάποιον και που εγκαταλείφθηκε είναι τελικά ένας πραγματικός θησαυρός. Ένας θησαυρός, που μπορεί να μας προσφέρει, πέρα από την άπειρη αγάπη του, και ένα ιδιαίτερο σημαντικό κοινωνικό έργο!
Η SAPT αναφέρει ότι όλα τα 4ποδα μέλη της ομάδας είναι σκύλοι, πρώην αδέσποτοι, υιοθετημένοι από τα μέλη της ομάδας και εκπαιδευμένοι.
“Ένα μεγάλο μπράβο στο τεράστιο έργο που προσφέρουν τα ίδια μαζί με τους εθελοντές κηδεμόνες τους. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να γίνει απόλυτα κατανοητό το πόση αξία έχουν αυτά τα πλάσματα και πόση μεγάλη βοήθεια μπορούν να προσφέρουν σε πάρα πολλούς τομείς!”
#Υιοθετήστε_μην_αγοραζετε!
Λίγα λόγια για τη SAPT HELLAS
Η SAPT Hellas (Stray Action – Pet Therapy Hellas, Αστική-Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) ιδρύθηκε στα τέλη του 2005 με τους εξής σκοπούς:
1. Να ενημερώσει σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο τα παιδιά – και αυριανούς πολίτες της Ελλάδας – για τη σωστή συμπεριφορά προς τους σκύλους (αδέσποτους ή δεσποζόμενους). Και επίσης να τα ευαισθητοποιήσει σε σχέση με το πολύ καίριο πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων (Πρόγραμμα «Εκστρατεία Ενημέρωσης»).
2. Να προσφέρει κοινωνικό έργο σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μέσω ουσιαστικής επαφής παιδιών ή ενηλίκων με ημίαιμους, πρώην αδέσποτους και εκπαιδευμένους σκύλους των εθελοντών της (Πρόγραμμα «Pet-Assisted Therapy» ή «Σκύλοι Θεραπευτικής Επαφής») .
3. Να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί στην επίλυση του παρόντος «προβλήματος» των αδέσποτων σκύλων, προωθώντας και υποστηρίζοντας με αρκετές παροχές – αναλόγως πόρων όσον αφορά τις κτηνιατρικές υπηρεσίες – τις υιοθεσίες σκύλων (Πρόγραμμα «Υιοθεσία Σκύλων-Συντρόφων») χωρίς περισυλλογή ή φιλοξενία.
Η SAPT Hellas διοικείται (Χριστίνα Οικονόμου & Δημήτρης Λιαρίκος) και λειτουργεί αποκλειστικά από εθελοντές.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο