Λιτόχωρο: Ακυρώθηκε η υιοθεσία της αδέσποτης γιαγιάς σκυλίτσας που την πήραν και την έβαλαν σε άθλιο χώρο επειδή κάποιοι δεν την ήθελαν

από Μυρτώ Τζώρτζου
Δυστυχώς η χαρά μας για την υιοθεσία της γέρικης σκυλίτσας Νέλη από το Λιτόχωρο Πιερίας δεν κράτησε πολύ. Η υιοθεσία της ακυρώθηκε και το ζωάκι επιστρέφει πίσω στη φυλακή του.
Η ιστορία της αδέσποτης σκυλίτσας έχει ως εξής, όπως γράψαμε σε προηγούμενο δημοσίευμά μας.
Η εθελόντρια Bessy Papadopoulou είχε αναφέρει ότι την αδεσποτούλα Νέλη, στη δύση της ζωής της,  την πήραν από το δρόμο και την έβαλαν στην κυριολεξία σε μια φυλακή. Σε ένα άθλιο σπιτάκι- κλουβί, μέσα στην παγωνιά. Να ζήσει εκεί όσα χρόνια της απομένουν. Ο λόγος; Επειδή ζητιάνευε λίγο φαγητό από μια ταβέρνα. Και τους ενοχλούσε αυτό. Και ζήτησαν να φύγει.
Ο χώρος που την έβαλαν ήταν, όπως θα δείτε στις πιο κάτω φωτογραφίες, στην κυριολεξία, άθλιος. Ένα πλαστικό σπιτάκι, τελείως ακατάλληλο. Η εθελόντρια είχε αναφέρει τότε: “Τη γλυκιά αυτή γιαγιάκα την έκλεισαν φυλακή στη Δύση της ζωής της γιατί ζητιάνευε λίγο φαγητό από μια ταβέρνα και αυτό ενοχλούσε… Αυτές τις μέρες κρυώνει πολύ και φοβάται τα άλλα σκυλιά που είναι στα διπλανά χωρίσματα με αποτέλεσμα να τρέμει τόσο που χτυπάνε τα σαγόνια της. Της βάλαμε ένα παλτό αλλά αυτό τη βοηθάει ελάχιστα. Είναι ένα γλυκύτατο πλάσμα που βγαίνει από τη φωλίτσα της μόνο όταν μας δει, για να πάρει χάδια. Και μόλις φύγουμε, μέσα πάλι. Της υποσχέθηκα πως θα προσπαθήσω να της βρω οικογένεια για το υπόλοιπο της ζωής της. Της είπα, φτάνει η ταλαιπωρία στη ζωή σου! Είναι η Νέλη, περίπου 22 κιλά, η πιο γλυκιά γιαγιάκα”.
Και η πιο γλυκιά γιαγιάκα νομίσαμε ότι σώθηκε. Και χαρήκαμε πολύ που άνοιξε ένα σπίτι και της έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει. Όσο χρόνο της μένει. Και νομίσαμε ότι η περιπέτειά της είχε τελειώσει. Και ότι θα έχει φροντίδα, αγάπη και ζεστασιά.
Δυστυχώς η γέρικη σκυλίτσα επιστρέφει πίσω. Σε αυτό το άθλιο σπιτάκι-που μόνο σπιτάκι δεν είναι- μέσα στο κρύο και την παγωνιά. Στη φυλακή της.
Όποιος θέλει να την βγάλει από αυτή τη μίζερη φυλακή, ας επικοινωνήσει στο 6944261769. Βρίσκεται στο Λιτόχωρο αλλά για τον άνθρωπο που θα την αγαπήσει, ταξιδεύει! Ο χειμώνας είναι άγριος. Το ζωάκι δύσκολα θα τα καταφέρει. Ας κάνουμε κάτι.
☎  6944261769 ή εναλλακτικά με το site μέσεντζερ στο fb  Petpet – Το καλύτερο τετράποδο site | Facebook  
ή εδώ👇🏻👇
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο