Η φιλοζωική Νάξου έσωσε τη γαϊδουρίτσα που την είχαν σε άθλια κατάσταση και πονούσε- Είναι πλέον στη Γαϊδουροχώρα

από Μυρτώ Τζώρτζου
Συνέχεια αναφερόμαστε για την απίστευτη κακοποίηση των ιπποειδών που γίνεται στη χώρα μας. Τα ζώα αυτά είναι εργαλεία στα χέρια ανθρώπων που τα κακοποιούν συστηματικά. Τα έχουν για δουλειές, για να βγάζουν δηλαδή χρήματα. Οι συνθήκες ζωής τους είναι άθλιες. Το ίδιο και η υγεία τους. Όταν μάλιστα μεγαλώσουν ή αρρωστήσουν και δεν κάνουν πια τη δουλειά τους, τα πετάνε όπου βρουν. Ακόμα και σε γκρεμούς. Γεμάτη η ελληνική επαρχία τέτοια ζώα.
Νόμοι για αυτά φυσικά και υπάρχουν. Αλλά κανείς δε τους τηρεί και κανείς δεν τους επιβάλλει. Η γνωστή συνεργασία, αρχών και κακοποιητών. Χρόνια τώρα γίνεται αυτό και όλοι το γνωρίζουμε. Και τα ζώα αυτά πεθαίνουν βασανιστικά, χωρίς να έχουν ούτε τα στοιχειώδη.
Ένα τέτοιο περιστατικό αναφέρει και η Φιλοζωική Νάξου Φιλοζωική Νάξου – Naxos Animal Welfare Society. Γνωστό μέρος η Νάξος άλλωστε για τις κακοποιήσεις όλων των ζώων, με πρώτο το παράνομο και βάρβαρο παστούρωμα.
Οι εθελοντές της φιλοζωικής εντόπισαν θηλυκό γαϊδουράκι σε άθλια κατάσταση. Παραμελημένο, υποσιτισμένο, με πολύ άσχημη κατάσταση οπλών, να ζει χρόνια μέσα στον πόνο.
Έκαναν όλες τις νόμιμες διαδικασίες και πέτυχαν την οριστική αφαίρεσή του από αυτόν που την είχε. Και στη συνέχεια, το ζώο ταξίδεψε μέχρι την Αθήνα για να φτάσει στον υπέροχο χώρο της Γαϊδουροχώρας – το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι Γαϊδουροχώρα – το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι.
Εκεί οι άνθρωποι το υποδέχτηκαν με αγάπη, έτοιμοι να το φροντίσουν. Όπως οι ίδιοι αναφέρουν, έγιναν ακτινογραφίες, έγινε το πρώτο κόψιμο στις οπλές, δόθηκαν παυσίπονα και ξεκίνησε σωστή διατροφή. Και ελπίζουν η ταλαιπωρημένη γαϊδουρίτσα να καταφέρουν να κινηθεί ξανά χωρίς πόνους και να είναι χαρούμενη.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο