Κατάστημα στην Αλεξανδρούπολη έβαλε κουβερτούλες για τα αδέσποτα που κάθονται έξω

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ο χειμώνας έχει έρθει για τα καλά και η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά. Σε κάποια μέρη της Ελλάδας επικρατούν πολικές θερμοκρασίες, ειδικά τη νύχτα. Και η Αθήνα έχει χιόνι και παγωνιά. Καταλαβαίνουμε τι γίνεται σε άλλες πόλεις και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.
Τα αδέσποτα δυστυχώς στους δρόμους κάνουν μεγάλο αγώνα να επιβιώσουν. Προσπαθούν να βρουν ένα μέρος να προστατευτούν από το κρύο. Το να βρουν φαγητό είναι επίσης πολύ δύσκολο. Και υπάρχουν τόσα μωρά εκεί έξω, τόσα γέρικα και τόσα άρρωστα…
Οι εθελοντές κάνουν ό,τι μπορούν για να τα βοηθήσουν. Φτιάχνουν πρόχειρα καταλύματα, βάζουν κάποια μέσα στο σπίτι τους ή σε άλλους χώρους, τους αφήνουν τροφή. Είναι όμως τόσα πολλά που δεν μπορούν να βοηθηθούν όλα.
Δεν είναι τίποτα να κάνουμε κάτι για αυτά. Ό,τι μπορεί ο καθένας. Ακόμα και μια μικρή πράξη βοήθειας προς αυτά είναι πολύ σημαντική.
Με χαρά βλέπουμε ότι και πολλά καταστήματα τα βοηθούν. Όπως αυτό στην Αλεξανδρούπολη που βλέπουμε στην πιο κάτω φωτογραφία, την οποία ανάρτησαν οι Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής.
Το μαγαζί έβαλε κουβερτούλες στο χαλί που κάθονται τα αδέσποτα ώστε να έχουν λίγη ζεστασιά. Και, όπως βλέπουμε, κάθονται σε αυτές.
Ας γίνει αυτό παράδειγμα και για άλλα καταστήματα. Δεν είναι τίποτα για εμάς. Για αυτά όμως είναι πολύ σημαντικό.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο