Αλεξανδρούπολη: Είναι καλύτερα η σκυλίτσα που τη βρήκαν με ένα κορδόνι παπουτσιών δεμένο σφιχτά στο λαιμό της

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ένα ακόμα άσχημο περιστατικό εις βάρος ενός ανυπεράσπιστου πλάσματος μαθαίνουμε, αυτή τη φορά, από τους ανθρώπους του Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Πρόκειται για μια σκυλίτσα, ούτε ενός χρόνου, που βρέθηκε με ένα κορδόνι παπουτσιών τυλιγμένο σφιχτά στο λαιμό της. Ένα κορδόνι που στην κυριολεξία την έπνιγε. Το ζώο αυτό θα πέθαινε βασανιστικά αν δεν το έβρισκε ένας υπάλληλος του δήμου. Το κορδόνι είχε μπει όταν το ζώο ήταν μικρό. Και μεγαλώνοντας άρχισε να σφίγγει το λαιμό του έχοντας δημιουργήσει μια μεγάλη πληγή. Είναι σίγουρο ότι σε αυτή τη θέση ήταν μήνες.
Η περισυλλογή της έγινε άμεσα. Η σκυλίτσα μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο όπου της αφαιρέθηκε το κορδόνι. Απαλλάχτηκε από το μαρτύριό της. Την ονόμασαν Μπλόντι. Όταν ξύπνησε, άρχισε να κουνάει την ουρά της, όση της είχαν αφήσει, αναφέρουν οι εθελοντές.
Δυστυχώς είναι σύνηθες αυτό που συνέβη στο ζώο αυτό. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που όταν είναι μικρό το ζώο, σφίγγουν με κάτι, σχοινί, λουράκι, ακόμα και σκοινί, όπως σε αυτήν την περίπτωση κορδόνια παπουτσιών, το ζώο. Αυτό μπορεί να τους φύγει ή να το εγκαταλείψουν, να μεγαλώσει και να πνιγεί με αυτό που έχει στο λαιμό του. Φυσικά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την περίπτωση να έχει γίνει κάτι τέτοιο επίτηδες.
Όπως και να έχει η μικρή αναρρώνει σε ασφαλές περιβάλλον, όπου θα ξεπεράσει την περιπέτειά της και θα την περιμένει μια καλύτερη ζωή.

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο