Σέρρες, διάσωση αλόγων: Πέθανε ο ιδιοκτήτης τους και παρέμεναν καιρό έγκλειστα, χωρίς τροφή, άρρωστα και σε άθλιες συνθήκες

από Μυρτώ Τζώρτζου
Το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν προλαβαίνουμε να γράφουμε για άσχημα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή των Σερρών. Και εννοούμε περιστατικά σε βάρος των ζώων. Που αφορούν όχι μόνο σκύλους ή γάτες αλλά και άλλα ζώα.
Το τελευταίο περιστατικό για το οποίο ενημερωνόμαστε από τον Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦOΣ, του οποίοι οι εθελοντές στην κυριολεξία τρέχουν και δεν φτάνουν, έχει να κάνει με άλογα. Επτά εξαθλιωμένα άλογα, από αυτά τα 4 θηλυκά και πιθανότατα έγκυα, ένα αρσενικό και 2 πουλάρια, τα οποία βρίσκονταν στο χωριό Κρίνος Σερρών. Τα ζώα, μετά το θάνατο του ιδιοκτήτη τους, ζούσαν έγκλειστα χωρίς τροφή, άρρωστα και σε άθλιες συνθήκες!
Η καταγγελία για την ύπαρξη αυτών των αλόγων έφτασε τις τελευταίες μέρες στα μέλη της οργάνωσης VETS IN ACTION και του ΦΟΣ. Το απίστευτο δε ήταν ότι για την τραγική κατάσταση των ζώων όλοι οι περίοικοι- και όχι μόνο- γνώριζαν για μήνες!
Και από τότε ξεκίνησε ένας αγώνας για την αφαίρεση και σωτηρία των ταλαιπωρημένων αυτών πλασμάτων. Έτσι μαθαίνουμε ότι τα άλογα μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικό χώρο δύο ανθρώπων, του Ηλία Ασπιώτη και της συζύγου του Βάνας, όπου θα μπορέσουν εκεί οι εθελοντές να τα βοηθήσουν αρχικά να συνέλθουν! Ταυτόχρονα παράγγειλαν μπάλες για ένα μήνα, που κοστίζουν 300 ευρώ!
Ενημέρωσαν επίσης τον Δήμο Εμμανουήλ Παππά, στην περιοχή του οποίου ανήκει η ιδιοκτησία, όπου μεταφέρθηκαν τα ζώα, ο οποίος άμεσα προχώρησε στην υδροδότηση του χώρου.
Οι εθελοντές αναφέρουν και κάνουν έκκληση:
«Ευχαριστούμε θερμά τον Γ. Τότσιο που κινητοποίησε την υπηρεσία του μέσα σε λίγα λεπτά! Θα αναλάβουμε τις επόμενες μέρες να τα δει ιππίατρος για να δούμε την κατάσταση της υγείας τους. Το ένα έχει ένα τεράστιο πρησμένο πόδι από ό,τι φαίνεται εδώ και μήνες. Πρέπει να βοηθήσουμε όλα τα ζώα να επανέλθουν. Έχουμε πλέον την ευθύνη τους! Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας σε όλα αυτά τα έξοδα, διότι θα είναι μεγάλα!
Σας παραθέτουμε τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού και Paypal.
-ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ – Όνομα: Φιλοζωϊκός Όμιλος Σερρών
Ο αριθμός τραπέζης είναι 766/203957-56
✔️ΙΒΑΝ GR0201107660000076620395756 ΚΩΔ .SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ (BIC) ETHNGRAA
ή στο PayPal:✅
✅ ΕΤΕ-PayPal:
Paypal: gr.filozoikosserron@gmail.com  Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦOΣ
Εμείς θα θέλαμε να πούμε κάτι πολύ σημαντικό. Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών κάνουν σπουδαία δουλειά έχοντας διασώσει αμέτρητα ζώα που δεν είχαν καμία ελπίδα επιβίωσης. Ας τους βοηθήσουμε. Βοηθάμε τους εθελοντές για να μπορούν να σώζουν ζώα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο