Μαρκόπουλο: Απίστευτη διάσωση σκύλου που πετάχτηκε σε κάδο σκουπιδιών και τον άκουσαν μέσα στην πρέσα

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μια είδηση που δημοσιεύτηκε, με το ανάλογο κιόλας βίντεο, στη σελίδα ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ-ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ Ο τόπος μας από τον κ. Χρήστο Σωτηρόπουλο μας προκαλεί πραγματικά μεγάλη θλίψη. Συνέβη στο Σταθμό Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων στο Μαρκόπουλο Αττικής και πρόκειται για ένα σκυλάκι που ήταν παγιδευμένο μέσα σε κοντέινερ-πρέσα που μετέφερε σκουπίδια.
Οι άνθρωποι της καθαριότητας του δήμου άκουσαν το κλάμα του ζώου εκεί μέσα στις 28 Μαρτίου. Κατάλαβαν ότι ήταν εγκλωβισμένο και ότι θα έπρεπε να γίνουν προσπάθειες απεγκλώβισης.
Το σκυλί δεν γνωρίζουμε πώς βρέθηκε εκεί μέσα. Μπορεί να μπήκε για φαγητό. Μπορεί και να πετάχτηκε από κάποιον στα σκουπίδια. Οι άνθρωποι του δήμου πιστεύουν ότι συνέβη το δεύτερο, καθώς είναι κάτι συνηθισμένο να πετάνε ζώα σε κάδους σκουπιδιών. Και συχνά βάζουν και σακούλες από πάνω ώστε να μην μπορούν να διαφύγουν. Και αυτό φυσικά έχει ως αποτέλεσμα να πεθαίνουν μαρτυρικά. Είτε από ασφυξία είτε από την πρέσα.
Για το περιστατικό αυτό ενημερώθηκε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Μαρκοπούλου, Γιάννης Αϊδινιώτης, ο οποίος πήγε στο σημείο. Ξεκίνησαν άμεσα οι προσπάθειες απεγκλώβισης. Το σκυλάκι παρέμενε ακόμη στο κοντέινερ, θαμμένο στα σκουπίδια. Η όλη προσπάθεια ήταν δύσκολη. Στη συνέχεια επιστρατεύτηκε ο βραχίονας ενός εκσκαφέα για να σηκωθεί η πόρτα. Μετά από προσπάθειες κατάφεραν να ανοίξουν το πλαϊνό τμήμα του κοντέινερ.
Και, όπως βλέπουμε στο βίντεο και τις φωτογραφίες που ακολουθούν, από εκεί μέσα πετάγεται ένα λευκό σκυλάκι, το οποίο έτρεξε να φύγει μακριά.
Μπράβο σε όλους που ενδιαφέρθηκαν για το άτυχο ζώο, που μέσα στην ατυχία του στάθηκε τυχερό. Γιατί από τη μία δεν πέθανε εκεί μέσα από ασφυξία και από την άλλη το έσωσαν οι άνθρωποι.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com
👉Δείτε εδώ όλη την επιχείρηση διάσωσης του σκύλου που πετάχτηκε σε κάδο σκουπιδιών και ήταν μέσα στην πρέσα 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο