Αρχαία Κόρινθος: Εθελοντές έσωσαν το σκελετωμένο σκυλάκι που είχαν παρατήσει σε εκκλησία

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια πολύ θλιβερή εγκατάλειψη ενός αδύναμου ζώου έγινε αυτές τις μέρες στην αρχαία Κόρινθο. Κάποιος κύριος εντόπισε έναν αποστεωμένο αρσενικό σκύλο, σε άθλια κατάσταση, στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, στην αρχαία Κόρινθο.

Ο σκυλάκος, όπως βλέπετε στις πιο κάτω φωτογραφίες, ήταν σε τέτοια κατάσταση που δεν μπορούσε να σταθεί ούτε στα ποδαράκια του. Για αυτό καθόταν με τα δύο μπροστινά.

Ο άνθρωπος, που τον είδε, του έδωσε φαγητό, νερό και του άφησε ένα χαλάκι ώστε να κάθεται πάνω, να μην ξαπλώνει το κορμί του στο χώμα και το τσιμέντο.  Και ξεκίνησε μια κινητοποίηση στο διαδίκτυο για το σκύλο αυτόν.

Οι πολλές αναρτήσεις που έγιναν στα social media αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον των εθελοντών κινητοποίησαν πολύ κόσμο που ενδιαφέρθηκε πραγματικά να κάνει κάτι για το ζώο. Γιατί λόγω υγείας δεν θα έπρεπε να μείνει ούτε λεπτό παραπάνω εκεί, μόνο του και τόσο ταλαιπωρημένο.

Και, όπως λέμε πάντα, η αγάπη των εθελοντών κάνει θαύματα. Κάποιοι άνθρωποι που νοιάστηκαν πραγματικά, μεταξύ αυτών και η Caterina Rontiri, πήγαν στο σημείο και πήραν το σκύλο για να το περιθάλψουν. Στην τελευταία φωτογραφία θα δείτε το ζώο ξαπλωμένο μέσα στο αυτοκίνητο εθελοντή.

από τη Μυρτώ Tζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο