Κάρπαθος: Εθελοντικός μαραθώνιος 126 στειρώσεων γάτων σε 2,5 μόνο μέρες!

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ούτε μία ούτε δύο αλλά 126 αδέσποτες γατούλες, όπως μαθαίνουμε από τους εθελοντές Animal Friends of Karpathos – Φίλοι ζώων Καρπάθου, στειρώθηκαν και τσιπαρίστηκαν μέσα σε 2,5 μέρες στο νησί της Καρπάθου. Μιλάμε για έναν μαραθώνιο όπου συνεργάστηκαν πολλοί εθελοντές και κατάφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Παράλληλα φρόντισαν και πολλά άρρωστα ζώα.

Πρώτη από όλους η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.), που αποτελείται από εθελοντές κτηνιάτρους. Η Ε.Δ.Κ.Ε. κατεβαίνει για δεύτερη φορά στην Κάρπαθο για να βοηθήσει την κατάσταση εκεί. Συνολικά στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια οι εθελοντές κτηνίατροί της έχουν στειρώσει περίπου 7.000 αδέσποτα. 

Αυτή τη φορά στην αποστολή ήταν οι γιατροί: Vicky Sapanidou, Smaragda Panagaki, Giorgos Amadeus Gatos, Θεόδωρος Κουπίδης και ο εθελοντής Komninos Skoulos, που άφησαν τα σπίτια και τα ιατρεία τους και πήγαν να βοηθήσουν τα αδεσποτάκια της Καρπάθου.

Οι Φίλοι Ζώων Καρπάθου αναφέρουν και ευχαριστούν:

“Δυστυχώς οι εθελοντές γιατροί παρατήρησαν ότι, σε σχέση με άλλες τους αποστολές, τα ζώα της Καρπάθου ήταν σε άθλια κατάσταση με πολύ επιβαρυμένη υγεία…

Τη Δρ Ntina Lahana, που παραχώρησε το κτηνιατρείο της, και τον Δρ Hlias Pochos, που αυτές τις ημέρες έκλεισε το δικό του.

Και οι δύο συμμετείχαν με όλο τους το είναι και την καρδιά στο πρόγραμμα στειρώσεων και έγιναν ένα με την αποστολή της Ε.Δ.Κ.Ε αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά την αγάπη τους για τα ζώα αλλά και τις γνώσεις τους!

Τους εθελοντές μας Christiana Theoharidi, Ειρηνη Φραντζεσκου, Litsa Maris, Marianna Vitoroulis, Souzana Zoto και το μικρότερο εθελοντή μας, Γιώργο, οι οποίοι δεν έπαιρναν ανάσα όσο διήρκησε ο μαραθώνιος αυτός!

Ήταν μόνιμα εκεί αφήνοντας στην άκρη τα πάντα για την επιτυχία του προγράμματος.

Τους Nikos Spanos, Vasiliki Halkia, Χρύσα Χαλκιά, Ramona Ramneantu, Evaggelia Xoubarda, Fotini Papadopoulou, Sophia Konstantinidis, Thalia Litou, Liuda Shumeiko, Olga Gfr Kallirroi Amanezi-Hanioti, Barbro, Kristina, Nikos Gergatsoulis, Giota Loizou, Sofh Sevdali-Kaoukaki, Maria Mostri Alexiadi, Artemis Art, Μηνά Μαστρομηνά, Κούλα Κοντού, Valerie Raye-Kritsiotis, Σεβαστή Μακρή, Μαρία Λοϊζου, Ρούλα Γεωργιάδη και Jarna καθώς και όλη η υπόλοιπη ομάδα των Φίλων Ζώων Καρπάθου που πάλευε να το οργανώσει τόσες εβδομάδες και που κάποιοι από εμάς απουσίαζαν για λόγους ανωτέρας βίας.

Ευχαριστούμε ακόμα τον αντιδήμαρχο Manolis Paragyios που πέρασε να χαιρετήσει τη δράση και τους γιατρούς, και που πλήρωσε οδηγό και όχημα για να μεταφέρει τα αδέσποτα από και προς το χωριό του το Μεσοχώρι.

Δεν βρίσκουμε τα λόγια να περιγράψουμε την τόση αυθεντική αγάπη που νιώσαμε για τα ζώα από τόσους πολλούς ανθρώπους💗

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και στους χορηγούς του προγράμματος, χάρη στις ευγενικές χορηγίες των οποίων έγιναν πραγματικότητα όλα τα παραπάνω και είναι οι εξής:

📣 ΚΤΕΛ Καρπάθου Giorgos Basilarakis

📣 Karpathos Travel Michalis Reissis

📣 Laouta Evi Lachana

📣 Konstantinos Palace Evaggelia Fellouzi

📣 Sevdalis Real Estate and Construction Karpathos island Spiridon Sevdalis Charisios Sevdalis

📣 Νικόλαος Κωνσταντινίδης

📣 MariaZampia Kanaki

📣 Christoslouloudis Valantodiamantea

📣 Αφοί Σακελλάκη Giannis Sakellakis Leon Sakellakis

📣 Mediterranean Hotel Nikitas Papadakis

📣 Vitoris Giannis

📣 Lux View Villas Stamatina Christodoulakis-Lamprou

📣 Το ξενοδοχείο Sunrise Hotel του Michael A. Moustakakis το οποίο φιλοξένήσε την αποστολή της Έ.Δ.Κ.Ε

📣 Το Margarita RentAcar που μας πρόσφερε ένα αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις των γιατρών.

Καθώς και οι επιχειρήσεις εστίασης που πρόσφεραν τα γεύματα των κτηνιάτρων:

📣 Elias Livadiotis Kafenion Menetes

📣 Ellinikon Restaurant

📣 Vala Restaurant Cafe Bar

📣 Erasmias grill house

📣 Το Άλλοθι Coffee House and more

📣 Rafael Cafe, Karpathos

📣 Το Μαριγώ

📣 Mocha Espresso Room

📣 αψε σβησε

Κάθε αδέσποτη γατούλα από τις 126 χρωστάει σε όλους τους παραπάνω μια πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής, καλύτερη υγεία και μια ζωή με λιγότερα βάσανα, πιο λίγες στεναχώριες στους δρόμους…

Γιατί στειρώνουμε για να συνυπάρχουμε και η στείρωση είναι η επέμβαση που τους χαρίζει ευζωία και τον σεβασμό που αξίζουν…

Είμαστε πολύ περήφανοι για όλους μας, για αυτό που καταφέραμε, και που πάμε κόντρα στους μικρόψυχους, τους αδιάφορους και τους εγκληματίες, που αμαυρώνουν το όνομα του νησιού μας εδώ και πολλά χρόνια.

Ευγνωμοσύνη και καλή ξεκούραση σε όλους ❤️✌️

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο