Ουκρανία: Εθελοντές βάζουν ταΐστρες στις βομβαρδισμένες και ερημωμένες περιοχές να φάνε τα ζώα που ζουν στα χαλάσματα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια πραγματικά υπέροχη ιδέα σκέφτηκαν οι εθελοντές του ZooPatrul.UA ЗооПатруль UA στην Ουκρανία ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν τα αδέσποτα ζωάκια στις βομβαρδισμένες και ερημωμένες περιοχές της χώρας. Έτσι σκέφτηκαν να τοποθετήσουν σωλήνες- ταΐστρες ώστε να περνούν να τις γεμίζουν και εκείνα να βγαίνουν από τα χαλάσματα και να τρώνε. Είναι άλλωστε η μόνη λύση για να μπορέσουν να ζήσουν καθώς οι άνθρωποι από μερικές περιοχές, λόγω του ότι έχουν εντελώς καταστραφεί, έχουν φύγει και δεν μπορούν να τα φροντίσουν.

Αμέτρητα ζώα καθημερινά χάνουν τη ζωή τους είτε στους δρόμους είτε σε καταφύγια είτε κλεισμένα μέσα σε σπίτια. Η εγκατάλειψη, η πείνα, η έλλειψη νερού, η αρρώστιες και ο θάνατος είναι αυτά που φέρνει μαζί του ο πόλεμος. Και για τους ανθρώπους και για τα ζώα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή αυτή είναι μια σύνοψη των τελευταίων εξελίξεων του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας

  • Η G7 προειδοποίησε ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν από την πείνα αν η Ρωσία δεν άρει το εμπάργκο για τις εξαγωγές σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια.
  • Μια μεγάλη οχηματοπομπή από τη Μαριούπολη που μετέφερε αμάχους έφτασε στη Ζαπορίζια, που παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο.
  • Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον  κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες απειλούν με βία Ρώσους διπλωμάτες.
  • Ένα βήμα πριν την ένταξη στο ΝΑΤΟ βρίσκεται η Φινλανδία, ενώ κατά τα φαινόμενα θα ακολουθήσει και η Σουηδία. Πιθανό τον Ελσίνσκι να ανακοινώσει την τελική του απόφαση σήμερα. Χθες ο Φινλανδός πρόεδρος ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Πούτιν για την πρόθεση ένταξης στη Συμμαχία, ο οποίος, από πλευράς του, έκανε λόγο για «λάθος απόφαση». Τα βλέμματα είναι στραμμένα στη δεύτερη ημέρα της Συνόδου των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο και κυρίως στη στάση της Τουρκίας, της μοναδικής χώρας που έχει εκφράσει ενστάσεις.
  • Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι η Μόσχα σχεδιάζει να διεξαγάγει δημοψήφισμα, ενδεχομένως και άμεσα, σχετικά με το αν η Μαριούπολη επιθυμεί να προσαρτηθεί στη Ρωσία. Ήδη, έχει γνωστοποιηθεί ανάλογη πρόθεση από τις αρχές της αποσχισθείσας περιοχής της Οσετίας, στη Γεωργία, ενώ η Δύση εκτιμά ότι το ίδιο σχεδιάζει το Κρεμλίνο, με «στημένα δημοψηφίσματα» και για άλλες περιοχές, όπως η Χερσώνα, προκειμένου να δικαιολογήσει στρατιωτικές επεμβάσεις.
  • Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποσυρθεί από το Χάρκοβο, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης. Χθες, στρατιωτικοί αναλυτές έκαναν λόγο για «νίκη της Ουκρανίας» στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο