Φορέστε αυτό το κολάρο στη γάτα σας και μιλήστε μαζί της

από Μυρτώ Τζώρτζου

Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί τι θέλει να μας πει η γάτα μας την ώρα που νιαουρίζει. Και πόσες επίσης φορές δεν σκεφτήκαμε τι ωραίο θα ήταν να μπορούσαμε να μιλήσουμε μαζί της. Αν όλα αυτά μέχρι τώρα ανήκαν στη σφαίρα της φαντασίας, μια πρωτοποριακή ιδέα φέρνει σήμερα τα πάνω κάτω. Γιατί εδώ και λίγο καιρό υπάρχει τρόπος να ξεκινήσουμε κουβέντα με το αγαπημένο σας κατοικίδιο.

Η εταιρεία Temptations παρουσίασε πρόσφατα το Catterbox, το πρώτο κολάρο για γάτες και ισχυρίζεται ότι μπορεί να μεταφράζει τα νιάου του κατοικιδίου μας σε ανθρώπινη ομιλία. Το κολάρο Catterbox χρησιμοποιεί έναν ψηφιακό αισθητήρα για την ανίχνευση των νιαουρισμάτων. Είναι δηλαδή ένα “έξυπνο” 3D printed κολάρο, το οποίο καταγράφει τα νιαουρίσματα της γατούλας μας και τα “μεταφράζει” σε ανθρώπινο λόγο μέσω μιας ειδικής εφαρμογής για smartphone.

«Πιστεύουμε ότι εάν οι άνθρωποι καταλάβαιναν τις γάτες καλύτερα, θα έβλεπαν πόσο φοβερές είναι πραγματικά. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι ενήλικες γάτες νιαουρίζουν όταν μιλούν στους ανθρώπους, και όχι όταν επικοινωνούν μεταξύ τους. Αναλύσαμε τους ήχους και τα νιαουρίσματα των γατών και δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα που ανιχνεύει το νιαούρισμά τους και το μετατρέπει σε ανθρώπινη φωνή», αναφέρουν οι δημιουργοί του Catterbox. «Στη συνέχεια ενσωματώσαμε την τεχνολογία αυτή μέσα σε ένα κομψό 3D εκτυπωμένο κολάρο που συνδέεται αυτόματα με την εφαρμογή μας, μέσα από την οποία μπορείτε να επιλέξετε τη νέα φωνή της γάτας σας». Μήπως ήρθε η ώρα που όλοι περιμέναμε;

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο