Πώς να εκπαιδεύσετε τη γάτα σας να πηγαίνει στην τουαλέτα σας

από Μυρτώ Τζώρτζου

Αν δεν μπορείτε με τίποτα τις λεκάνες με τις διάφορες άμμους υγιεινής των γάτων που κυκλοφορούν στο εμπόριο και ψάχνετε κάτι καλύτερο και για εσάς αλλά και για τη γάτα σας, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το βιβλίο του Clifford Brooks, “Toilet Train Your Cat, Plain and Simple” και να ακολουθήσετε τις οδηγίες του.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτό όλες οι γάτες μπορούν να εκπαιδευτούν και να πηγαίνουν τουαλέτα όπως κάνουν οι άνθρωποι. Πού; Στο δικό σας το μπάνιο φυσικά. Η εκπαίδευσή τους μάλιστα αυτή δεν θα πάρει πάνω από τρεις μήνες. “Υπάρχουν πολλοί που λένε ότι αυτό δεν γίνεται. Εγώ είμαι εδώ να τους πω ότι γίνεται και όλες οι γάτες μπορούν να το κάνουν. Το να εκπαιδεύσεις μια γάτα είναι σαν να εκπαιδεύεις ένα μικρό παιδί να χρησιμοποιεί το γιογιό του”, θα πει ο συγγραφέας στην Washington Post.

Το βιβλίο παρουσιάζει μερικά απλά βήματα. Η διαδικασία είναι η εξής: Εφαρμόζουμε κάτω από το καπάκι της λεκάνης και πάνω από την τουαλέτα μια βάση-θέση, μια πλαστική λεκανίτσα με άλλα λόγια, που έχει την κλασική άμμο της γάτας. Βάζετε τη γατούλα σας πάνω ώστε να δει και να καταλάβει την άμμο της. Εκεί θα αρχίσει να κάνει την ανάγκη της. Θα δείτε ότι μετά από κάποιες φορές που θα την τοποθετείτε εσείς, θα ανεβαίνει μόνη της.

Με τον καιρό τοποθετείτε την εσωτερική αυτή θέση όλο και πιο χαμηλά, μέχρι που τη βγάζετε τελείως. Η γάτα θα έχει μάθει εκεί πάνω να κάνει την ανάγκη της και δεν θα αντιληφθεί-και ούτε θα τη νοιάζει- ότι έχετε πάρει την εσωτερική θέση. Και αυτό, σύμφωνα με τον συγγραφέα, μέσα σε τρεις μήνες.

Ο Brooks έχει ήδη αρχίσει να γράφει το επόμενο βιβλίο που έχει να κάνει με τη βόλτα της γάτας με λουρί και το διαλογισμό.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο