11 εταιρείες καλλυντικών που δεν κάνουν πειράματα στα ζώα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Κάθε χρόνο πάνω από 115 εκατομμύρια ζώα χρησιμοποιούνται (ναι αυτό δυστυχώς είναι το σωστό ρήμα) ως πειραματόζωα στα εργαστήρια όλου του κόσμου, σύμφωνα με τα στοιχεία του φιλοζωικού οργανισμού Human Society International. Εκτός από τα φάρμακα πειράματα, όπως γνωρίζουμε, γίνονται για τα καλλυντικά και τα είδη σπιτιού που χρησιμοποιούμε. Και όμως, για μια κρέμα ημέρας, ένα σαμπουάν, ένα μολύβι ματιών, ένα καθαριστικό για την τουαλέτα μας, κάποια ζώα υποφέρουν και πεθαίνουν μέσα στα κλουβιά αυτών των εργαστηρίων. Τι ζώα είναι αυτά; Ποντίκια, αρουραίοι, κουνελάκια, γουρουνάκια, μαϊμούδες, γατάκια και σκυλάκια. Αξίζει;

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Αν απαντήσουμε όχι σε αυτήν την ερώτηση, τότε ήρθε η ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα. Να αναζητήσουμε εταιρείες που για την παρασκευή των προϊόντων τους να μη χρειάζεται να βασανιστεί και να πεθάνει ένα ζωάκι. Μια απόφαση είναι, τίποτα άλλο. Και εδώ υπάρχει μια λεπτομέρεια. Τα cruelty free προϊόντα ήταν για πολλά χρόνια απαγορευτικά λόγω της τιμής τους. Όμως τα πράγματα άλλα καθώς πλέον όλο και περισσότερες εταιρείες λανσάρουν τέτοια καλλυντικά σε λογικές τιμές, ώστε να μπορούν να είναι προσιτά στον πολύ κόσμο. Υπήρξε αυτή η ανάγκη λόγω της πληροφόρησης μέσω διαδικτύου που έκανε πολλούς να ευαισθητοποιηθούν πάνω σε αυτά τα θέματα.

Εμείς αναζητήσαμε κάποιες από αυτές τις εταιρείες που δεν κάνουν πειράματα στα ζώα και σας τις προτείνουμε. Mπορείτε να τις βρείτε στο amazon.com. Στο εξωτερικό είναι πολύ δημοφιλείς και τις προτείνουν πολλά γυναικεία περιοδικά αλλά και beauty editors. Θα αλλάξουμε τον κόσμο; Όχι. Ίσως όμως τον κάνουμε λίγο καλύτερο.

 1. SheaMoisture

Στην εταιρεία αυτή θα βρείτε καλλυντικά, φυσικά, οργανικά και cruelty free. Υπέροχες είναι οι κρέμες σώματος που ενυδατώνουν το δέρμα χωρίς να του δημιουργούν ερεθισμούς αλλά και τα προϊόντα για τα μαλλιά.

 

2. 100% PURE

Καλλυντικά με φυσικά συστατικά. Θα βρείτε από αρώματα και προϊόντα για το πρόσωπο και τα μαλλιά μέχρι προϊόντα για μωρά και παιδιά.

 

3. E.L.F. Cosmetics

Μία εταιρεία με υπέροχα καλλυντικά που κοστίζουν κάτω από 10 ευρώ. Κρέμες, πούδρες, σέρουμ και ό,τι άλλο χρειαζόμαστε στην καθημερινή μας ζωή. Τα best seller προϊόντα της είναι το Intense Ink eyeliner, το οποίο κοστίζει περίπου 4,5 ευρώ και οι φοβερές σκιές που τονίζουν τα φρύδια και χρησιμοποιούνται και για κανονικές σκιές που κοστίζουν 2,5 ευρώ.

4. KAT Von D Beauty

Μια από τις πιο δημοφιλείς cruelty free εταιρείες καλλυντικών, με φανατικό κοινό. Είναι λίγο ακριβή αλλά τα προϊόντα της είναι απίστευτης ποιότητας. Επίσης υπάρχει μεγάλη γκάμα για να διαλέξετε.

 

5. The Ordinary

Με τη συγκεκριμένη εταιρεία έχει γίνει στην κυριολεξία χαμός. Τα προϊόντα της είναι καταπληκτικά, βλέπεις απίστευτα αποτελέσματα, είναι πάμφθηνα (τα περισσότερα κάτω από 10 ευρώ) και φυσικά δεν δοκιμάζονται στα ζώα.

6. W3LL PEOPLE

Τα προϊόντα της τα προτείνουν τα μεγαλύτερα γυναικεία περιοδικά. Θα βρείτε τα πάντα, για όλους τους τύπους και όλα τα γούστα.

7. Milani Cosmetics

Άλλη μία αγαπημένη εταιρεία όσων ψάχνουν κάτι διαφορετικό. Τα προϊόντα της είναι οικονομικά και διατηρούνται αναλλοίωτα όλη μέρα. Το best seller είναι το Conceal + Perfect 2-in-1 Foundation Concealer, το οποίο κοστίζει περίπου 9 ευρώ.

8. Josie Maran Cosmetics

Με συστατικό το λάδι Argan τα προϊόντα της εταιρείας αυτής είναι μοναδικά.

9. Alba Botanica

Αυτοί που γνωρίζουν τις ανάγκες των μαλλιών προτείνουν τα προϊόντα αυτής της εταιρείας, που τα θεωρούν μοναδικά. Εκτός όμως από αυτά θα βρείτε και ό,τι άλλο θελήσετε.

 

10. Obsessive Compulsive

Τα καλλυντικά της Obsessive Compulsive τα προτείνουν πολλές γνωστές blogger που ασχολούνται με θέματα ομορφιάς. Κάτι θα ξέρουν.

11. Pacifica

Μια εταιρεία-έκπληξη για τα ιδιαίτερα προϊόντα της, όπως η μάσκα μαλλιών με καρύδα που είναι ένα από τα best seller της που στοιχίζει 14 ευρώ.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο