“Το Δώρο”: Ένα βιβλίο εμπνευσμένο από την ιστορία της κακοποιημένης σκυλίτσας Διώνης

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το πολυαναμενόμενο βιβλίο «Το Δώρο» της Κατερίνας Παπαποστόλου, εκπαιδευτικού, εκπαιδεύτριας σκύλων και δημιουργού της ομάδας Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων (Ζω.Ε.Σ.), έκανε την εμφάνισή του στα βιβλιοπωλεία πριν λίγες μέρες από τις εκδόσεις Welldone. Την καλλιτεχική επιμέλεια έχει η εικονογράφος Λιάνα Δενεζάκη, την επιμέλεια κειμένου η Αργυρώ Πιπίνη και την προσωπογραφία της Διώνης η ζωγράφος Ματίνα Λαμπροπούλου.

Το βιβλίο αυτό είναι η πρώτη αυτοβιογραφία σκύλου στην Ελλάδα. Η Διώνη, η σκυλίτσα που χάρη στη διάσωσή της ιδρύθηκαν το 2015 οι Ζω.Ε.Σ ( Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων), έζησε έναν απίστευτο εφιάλτη, σαν αυτόν που ζουν τα περισσότερα ζώα στην Ελλάδα. Ήταν 2011 όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο, μαχαιρώθηκε, πυροβολήθηκε και πετάχτηκε σαν σκουπίδι να πεθάνει αβοήθητη. Το συμβάν έγινε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Αρχικά κάποιος την πυροβόλησε. Στη συνέχεια χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και μετά κάποιος άλλος τη μαχαίρωσε, της έκοψε την ουρά και την άφησε αιμόφυρτη να πεθάνει. Όμως σώθηκε χάρη στη μεγάλη προσπάθεια της Κατερίνας Παπαποστόλου, που αποφάσισε να κάνει τα πάντα και να μην την αφήσει να πεθάνει. Και τα έκανε.

Το υπέροχο αυτό βιβλίο είναι αφιερωμένο σε όλα εκείνα τα αθώα πλάσματα που δίνουν έναν άνισο αγώνα επιβίωσης στους αφιλόξενους δρόμους της χώρας μας, σε εκείνα δυστυχώς που δεν τα καταφέρνουν (τα αδέσποτα έχουν μέσο όρο ζωής τα 3 περίπου χρόνια) αλλά και στους εθελοντές που αφιερώνουν ώρες από το χρόνο τους και χρήματα για να μπορέσουν να τα φροντίσουν. Το βιβλίο αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που μπορεί να πάρουμε στη ζωή μας. Είναι βιβλίο-σύμβολο της μάχης του καλού με τους κακού.

Η πανέμορφη Διώνη είναι η φωνή όλων των σκύλων, όλων των ζώων που έζησαν την κακοποίηση στα χέρια ανθρώπων. Όλων εκείνων των πλασμάτων που άξιζαν το απλό δικαίωμα στη ζωή αλλά τους στερήθηκε, ένα βιβλίο για τη φιλοζωία στην Ελλάδα. Η κραυγή όλων εκείνων των ζώων που δεν βρέθηκαν στο δρόμο μια καλής νεράιδας, όπως η Κατερίνα Παπαποστόλου.

Ένα βιβλίο αφιερωμένο στα εκατομμύρια ζώα του πλανήτη που έχουν βασανιστεί και βασανίζονται από τον άνθρωπο. Μια ιστορία που έρχεται να θυμίσει τη εντελώς παράλογη αντίληψη του ανθρώπου ότι είναι ο κυρίαρχος του πλανήτη. Ένα βιβλίο για κάθε αδέσποτο σκύλο που πλέον έχει φωνή και δεν φοβάται να μιλήσει.

Τι είναι η Διώνη για τη συγγραφέα; “Η Διώνη για εμένα αντιπροσωπεύει τα παράνομα εκτροφεία, εκείνον που δε στείρωσε το σκυλί του, τις ακατάλληλες πολλές φορές πανσιόν φιλοξενίας σκύλων, την κακοποίηση από ανθρώπινα χέρια, την ανθρώπινη αδιαφορία και αναλγησία, αλλά και τη δύναμη που χρειάζεται μέχρι να ηχήσει και η τελευταία παιδική φωνή, μέχρι να σιγήσει και η τελευταία αδέσποτη κραυγή”.

Το βιβλίο «Το Δώρο» μπορείτε να το αποκτήσετε με ηλεκτρονική παραγγελία από τα site www.welldone.com.gr  και www.zwes.gr, από τα βιβλιοπωλεία Ιανός στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Για το μήνα Δεκέμβριο στο παζάρι του φιλοζωικού σωματείου Νίκαιας- Κερατσινίου στην αίθουσα Μάνος Λοϊζος στις 1-2-3 Δεκεμβρίου και στο χριστουγεννιάτικο παζάρι του Politeia Tennis Club στην Πολιτεία στις 2-3 Δεκεμβρίου.

Επίσης στις 9 Δεκεμβρίου στο φιλανθρωπικό παζάρι των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη στη Θεσσαλονίκη.

Εμείς ευχόμαστε καλές πωλήσεις, περισσότερες καλές νεράιδες και λιγότερα δυστυχισμένα ζώα

Διώνη: (εκ του Διός), η θεϊκή.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο