petpet.newsΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣΤα 5 καλύτερα παιχνίδια για έξυπνους σκύλους

shopping therapy

Τα 5 καλύτερα παιχνίδια για έξυπνους σκύλους

Εξασκήστε το μυαλό του ζώου σας

Δεν έχει σημασία πόσο έξυπνος είναι ο σκύλος σας καθώς η σκυλίσια νοημοσύνη είναι κάτι που με λίγη προσπάθεια βελτιώνεται. Αυτό που μπορείτε εσείς να κάνετε για να βοηθήσετε το ζωάκι σας ώστε να αναπτύξει το μυαλό και τις ικανότητές του είναι μεταξύ άλλων να του προσφέρετε τα κατάλληλα παιχνίδια.

Τα παιχνίδια στο σκύλο παίζουν σημαντικό ρόλο όχι μόνο στα χρόνια ανάπτυξής του αλλά και σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Eιδικές IQ μπάλες, παζλ, hide-and-seek παιχνίδια αλλά και διάφορα άλλα μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο τόσο στην κοινωνικοποίησή του και στην ανάπτυξη των ικανοτήτων του όσο και στη νοημοσύνη του.

Υπάρχουν πραγματικά τόσα πολλά παιχνίδια, αν θέλετε να ψάξετε, που δεν θα ξέρετε ποιο να πρωτοδιαλέξετε. Αυτό που αρχικά θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας όταν αγοράζετε ένα τέτοιο παιχνίδι είναι το μέγεθος του σκύλου και τη ράτσα του. Εσείς δε που έχετε ημίαιμο σκυλάκι, θα επιλέξετε κάποια παιχνίδια σύμφωνα με την κυρίαρχη ράτσα του.

Τέλος κανένα από τα παιχνίδια δεν πρέπει να έχει το μέγεθος που μπορεί να καταπιεί ο σκύλος. Και φυσικά δεν θα πρέπει να έχετε διαθέσιμα όλα τα παιχνίδια. Μπορείτε να δίνετε στο σκύλο σας δύο-τρία παιχνίδια και να τα εναλλάσσετε κάθε εβδομάδα.

Το petpet.news έψαξε και βρήκε τα 5 καλύτερα παιχνίδια για έξυπνους σκύλους. Θα τα βρείτε στο amazon:

1. The Best Puzzle Toy

Outward Hound Nina Ottoson Dog Treat Puzzle, 9 ευρώ

Αυτό το παιχνίδι παζλ σχεδιάστηκε για να κρατάει το ενδιαφέρον του σκύλου σε εγρήγορση, ώστε να μη βαριέται και καταστρέφει πράγματα. Το βοηθάει επίσης και στο να αυξήσει το IQ του. Αποτελείται από 20 κομμάτια που βγαίνουν και αποκαλύπτουν λιχουδιές που εσείς έχετε τοποθετήσει από κάτω. Υπάρχουν 3 τρόποι και διαφορετικοί βαθμοί δυσκολίας για να πάρει τη λιχουδιά, είτε περιστρέφοντας το καπάκι είτε πιέζοντάς το είτε σπρώχνοντάς το. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που κάνει για όλα τα σκυλάκια και είναι εύκολο στον καθαρισμό του με σαπούνι και νερό.

 2. The Best Treat-Dispensing IQ Ball

Our Pets IG Treat Ball, 8,5 ευρώ

Ιδανικό για μικρού και μεσαίου μεγέθους σκυλάκια, η μπάλα αυτή, που έχει διάφορα επίπεδα δυσκολίας και είναι από μη τοξικά υλικά κατασκευασμένη, γεμίζει με τις αγαπημένες λιχουδιές του σκύλου σας και το… παιχνίδι αρχίζει. Αφού λοιπόν τη γεμίζετε, την πετάτε στο πάτωμα και όπως εκείνη κυλάει, ρίχνει τις λιχουδιές που έχει μέσα.

Να είστε σίγουροι ότι το σκυλάκι σας θα τη λατρέψει καθώς θα προσπαθεί να την κυνηγήσει και να τη γυρίσει έτσι ώστε να πέσει η τροφή και να την πάρει.

 3. The Best Apparatus Toy

Trixie Pet Products, 13 ευρώ

Ο σκύλος-τρελός επιστήμονας. Τοποθετήστε τις λιχουδιές μέσα στα ποτήρια. Στη συνέχεια ο σκύλος σας θα προσπαθήσει να γυρίσει τα ποτήρια ώστε να πέσουν αυτές και να τις πάρει. Έχει και αυτό το παιχνίδι βαθμούς δυσκολίας που έχουν να κάνουν με τα διάφορα μεγέθη τρύπας.

4. The Best Hide-And-Seek Toy

 Outward Hound, Hide-A Puzzle Plush Toy, 6 ευρώ

Αναζητώντας τα σκιουράκια. Ένα παιχνίδι που πραγματικά θα ξετρελάνει το σκύλο σας. Μέσα στο γούνινο σπιτάκι βάζουμε τα πάνινα σκιουράκια, τα οποία θα προσπαθήσει να…ξετρυπώσει ο σκύλος σας. Τα σκιουράκια, πιέζοντάς τα, κάνουν το χαρακτηριστικό θόρυβο (squeeze). Όσο πιο πολύ θα δυσκολεύεται τόσο πιο πολύ θα ασχολείται με αυτό το παιχνίδι.

 5. The Best Snuffle Mat,

 SNIFFiz Dog Food Puzzle Mat, 44 ευρώ

Ένα παιχνίδι που αποτελείται από πολλά κομμάτια τα οποία είναι γεμάτα από σκυλίσιες λιχουδιές, που θα πρέπει όμως ο σκύλος σας να καταφέρει να βγάλει κάνοντας τις ανάλογες κινήσεις. Το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν αποστέλλεται στην Ελλάδα από το amazon, όμως μπορείτε είτε να βρείτε κάποιο άλλο μαγαζί να το στείλει είτε να αναζητήσετε κάποιο παρόμοιο.

SHARE

Περισσότερα

MORE ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

TOP LINE

7 πράγματα που υπάρχουν σπίτι και μπορεί να γίνουν το τέλειο παιχνίδι για τη γάτα σας
Εφαγε για στοίχημα σαύρα-γκέκο και πέθανε σε δέκα μέρες από σαλμονέλα
Σε κρίσιμη κατάσταση είναι το κουταβάκι που βρέθηκε με σπασμένο σαγόνι και χωρίς ένα μάτι στην Κοζάνη
Νοσοκόμα σε κτηνιατρείο φτιάχνει καλτσάκια για το γύψο των χειρουργημένων ζώων
3,000 σκύλοι golden retriever ίσως έχουν την απάντηση για τον καρκίνο
Γιατί λυπόμαστε πιο πολύ ένα τραυματισμένο ζώο από ό,τι έναν άνθρωπο;
Τα μάλλινα ρούχα ενός σκύλου ήταν η αιτία που πνίγηκε όταν έπεσε στη θάλασσα
Ο Δήμος Μακρακώμης Φθιώτιδας κατέγραψε τα αδέσποτα και έφτιαξε πλήρες και σωστό πρόγραμμα διαχείρισής τους
7 πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για τα ζώα του Τσερνόμπιλ
Άθλιες αγορές στο Βιετνάμ συνεχίζουν να πουλάνε άγρια ζώα για φαγητό
8 ράτσες σκύλων που μάλλον δεν τις έχετε ακούσει ξανά
Οι κυνομαχίες έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους στο Αφγανιστάν