petpet.newsΑΝΘΡΩΠΟΙΕτοιμάζει πάρτυ για το περιβάλλον

Leonardo DiCaprio

Ετοιμάζει πάρτυ για το περιβάλλον

Με Lana Del Ray και Andrea Bocelli

Πριν από μερικούς μήνες, τον Ιανουάριο του 2016, ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός Leonardo DiCaprio είχε κλέψει στην κυριολεξία την παράσταση με την ομιλία-ξέσπασμά του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξαγόταν στο Νταβός της Ελβετίας. Στο τέλος μάλιστα της ομιλίας είχε ανακοινώσει ότι το Ίδρυμα που έχει δημιουργήσει
για την προστασία του περιβάλλοντος, Leonardo DiCaprio Foundation, θα διέθετε το ποσό των 15 εκατομμυρίων δολαρίων για έργα, συνεργασίες αλλά και για την προστασία των τροπικών δασών. Είχε μάλιστα χαρακτηριστικά πει: “Δεν μπορούμε πλέον να δείξουμε ανοχή στην απληστία των βιομηχανιών άνθρακα, πετρελαίου και φυσικού αερίου. Δεν μπορούμε να τις αφήσουμε να καθορίζουν το μέλλον της ανθρωπότητας. Εκείνοι που ελέγχουν τις βαριές βιομηχανίες αρνούνται την περιβαλλοντική καταστροφή. Κάνουν πως δεν βλέπουν. Φτάνει πια. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η Ιστορία θα μας ορίσει υπεύθυνους για το κακό που γίνεται”. Παράλληλα είχε καλέσει για ενδυνάμωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η διανομή των 15 εκατομμυρίων επρόκειτο να γίνει από τις εξής οργανώσεις:

-Oceana, 6 εκατομμύρια

-Skytruth for Global Fishing Watch, 1 εκατομμύριο

-Nature Conservancy, 3,2 εκατομμύρια

-Rainforest Action Network και Haka για την προστασία του δάσους της Σουμάτρα, 3,2 εκατομμύρια

-Clearwater and the Ceibo Alliance, 3,4 εκατομμύρια

-Solutions Project, 1,5 εκατομμύρια.

Σήμερα ο 41χρονος ηθοποιός έρχεται να ανακοινώσει τη διοργάνωση ενός μεγάλου πάρτι στο St. Tropez, το οποίο θα γίνει στις 20 Ιουλίου, και τα έσοδα αυτού θα διατεθούν σε έρευνες για την κλιματική αλλαγή αλλά και για την προστασία πολλών απειλούμενων ειδών. Η λίστα των καλεσμένων θα είναι μεγάλη και λαμπερή.
Τα πρώτα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί είναι αυτά των Kate Hudson, Charlize Theron, Scarlett Johansson, Penelope Cruz, Robert De Niro, Kevin Spacey, Cate Blanchett, Edward Norton.
Στο πάρτι θα τραγουδήσουν η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Lana del Ray αλλά και Andrea Bocelli.

Ο DiCaprio, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει τον χαρακτηρισμό του πιο περιζήτητου εργένη στο Hollywood, καθώς αρνείται πεισματικά να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, δεν κυκλοφορεί με αυτοκίνητο που δεν είναι φιλικό στο περιβάλλον. Ένα μάλιστα από αυτά που κρύβει μέσα στο γκαράζ του είναι και ένα ασημί Fisker Karma.
Το συγκεκριμένο υβριδικό σπορ αυτοκίνητο διαθέτει εσωτερικό «Eco-Chic», γεγονός που συνεπάγεται ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του προϊόντα από ζώα.  Ο ηθοποιός διαθέτει και δικό του νησί, το οποίο μάλιστα κόστισε 1,75 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για το Blackadore Caye του Μπελίζ που έχει έκταση 430 στρεμμάτων και που ο DiCaprio σκοπεύει να το μετατρέψει σε οικολογικό θέρετρο το 2018. Αυτή τη χρονιά θα είναι έτοιμο ένα συγκρότημα πολυτελών resort «οικολογικής συνείδησης».
Θα αποτελείται από 116 κατοικίες -βίλες και ιδιωτικά σπίτια- μερικές από τις οποίες θα βρίσκονται πάνω στο κύμα. Οι τιμές πώλησης των σπιτιών θα ξεκινούν από τα 5 εκατομμύρια δολάρια.3055660-poster-p-1-leo-announcement xlmagazine-v4i72008-1-20121021-234139 dicaprio-Fisker-Karma-640 leooscars750

SHARE

Περισσότερα

MORE ΑΝΘΡΩΠΟΙ

TOP LINE

Μπήκαν οι πρώτες ταΐστρες και ποτίστρες αδέσποτων στην Πάτρα
7 μουσεία που όλοι οι γατόφιλοι οφείλουν να επισκεφτούν
Η τελευταία φωτογραφία με τη σκυλίτσα λίγο πριν αυτή πεθάνει
Οι Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων διοργανώνουν μαθήματα φιλοζωίας σε σχολεία της Νέας Σμύρνης
Εστιατόριο στην Αμερική θεώρησε τώρα ότι είναι ευκαιρία να πουλήσει μπέργκερ από καγκουρό
16 γνωστές σκυλοτροφές μπορεί να προκαλέσουν καρδιακά προβλήματα στο σκύλο
Αναβάλλεται η έκθεση γούνας στην Αθήνα λόγω συρρίκνωσης του κλάδου
Τι εξόργισε τους fans της στο Instagram;
Τρίτη και 13: Οι 7 λόγοι που θα σας κάνουν να συμπαθήσετε τις μαύρες γάτες
Αναρρώνει ο σκύλος που πυροβολήθηκε με αεροβόλο στη βεράντα του σπιτιού του στο Παλαιό Φάληρο
Ψάχνουν το σκυλάκι αυτό κάθεται μόνο του και χωρίς τροφή στο νεκροταφείο Σταυρού στη Λαμία-Έχει βρει φιλοξενία
Θλιβερές εικόνες των ζώων που καίγονται στις φωτιές της Αυστραλίας- Υπολογίζεται ότι κάηκαν 500 εκατομμύρια