Γνωρίστε τον άνθρωπο που οδηγεί ώρες για να δώσει νερό στα άγρια ζώα της Κένυας

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ο Patrick Kilomzo Mwalua, γνωστός και ως “o άντρας του νερού”, είναι αυτός που μεταφέρει νερό για να πιούν τα άγρια ζώα στο Tsavo West National Park στην Κένυα της Αφρικής. O Patrick είναι αγρότης στο γειτονικό χωριό και γνωρίζει πολύ καλά για τα διάφορα φυσικά φαινόμενα όπως την υπερθέρμανση του πλανήτη: “Δεν βρέχει πλέον όπως έβρεχε παλιότερα. Αν δεν μεταφέρω νερό, θα πεθάνουν. Αυτά τα πλάσματα εξαρτώνται εντελώς από εμάς”, λέει ο ίδιος στο διαδικτυακό ιστότοπο The Dodo.

Ο Mwalua χρειάζεται πολλές ώρες κάθε μέρα και για να πάει να γεμίσει το σημείο του νερού στο έδαφος, καθώς η απόσταση είναι μεγάλη αλλά και για να το γεμίσει καθώς τα ζώα είναι μεγάλα, ελέφαντες, αντιλόπες, βουβάλια, με αποτέλεσμα να θέλουν πολύ για να πιούν. “Πριν από λίγες μέρες βρήκα πάνω από 500 βουβάλια που περίμεναν να πιούν νερό. Όταν μάλιστα πλησίασα, μύρισαν το νερό και κατάλαβαν. Ήταν ενθουσιασμένα”, λέει ο ίδιος.

Η μεγάλη αφοσίωση του Mwalua στα άγρια ζώα και η όλη του προσπάθεια είναι οι λόγοι που κάποιες Αμερικανίδες κυρίες έχουν δημιουργήσει μια σελίδα στο διαδίκτυο για εκείνον, GoFundMe, για να μπορέσει ο κόσμος που θέλει να βοηθήσει το τεράστιο έργο του.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο