petpet.newsPeopleΠώς ένας σκύλος έγινε η έμπνευσή του για το θρυλικό "Rocky"

Sylvester Stallone

Πώς ένας σκύλος έγινε η έμπνευσή του για το θρυλικό “Rocky”

Όταν ζούσε άφραγκος και μόνος στη Νέα Υόρκη

O Sylvester Stallone, του οποίου το όνομα είναι Michael Sylvester Gardenzio Stallone, γεννήθηκε πριν από 71 χρόνια στη Νέα Υόρκη. Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν 9 και εκείνος έμεινε με τη μητέρα του, Jackie, η οποία σήμερα είναι 95 χρόνων. Αργότερα, τα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής, σύμφωνα με τον ηθοποιό, ήταν τα πιο δύσκολα και τα πιο μοναχικά.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου (petpetmag@gmail.com)

Στα 26 του άνεργος και έχοντας μείνει στο δρόμο άστεγος λόγω έξωσης από το διαμέρισμά του αναγκάστηκε, όπως ο ίδιος θα πει πολλά χρόνια αργότερα, να παίξει στο soft πορνό “The Party at Kitt and Stud’s”, κερδίζοντας 200 δολάρια για δυο μέρες. Ο μοναδικός φίλος του στις δύσκολες εκείνες μέρες ήταν ο αγαπημένος του Butkus, ένας σκύλος, ράτσας Μαστίφ. Ο Butkus μάλιστα ήταν και η έμπνευσή του στο να γυρίσει την ταινία Rocky που τον έκανε γνωστό σε όλον τον κόσμο.

Αυτές τις μέρες ο δημοφιλής ηθοποιός δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία του με τον Butkus, σε μια στιγμή νοσταλγικής διάθεσης γράφοντας:”Μιας και βρισκόμαστε στο θέμα «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», αυτός είμαι εγώ και ο Butkus κουτάβι. Ήμασταν και οι δύο αδύνατοι, πεινασμένοι και ζούσαμε σε ένα καταγώγιο πάνω από μία στάση του μετρό. Συνήθιζα να λέω πως εκείνο το διαμέρισμα είχε «ζεστές και κρύες τρεχούμενες κατσαρίδες».Είχα δύο παντελόνια που μετά βίας χωρούσαν, παπούτσια που είχαν τρύπες και τα όνειρα να γίνω πετυχημένος ήταν τόσο μακρινά όσο ο ήλιος… Αλλά είχα το σκύλο μου, τον καλύτερό μου φίλο, τον έμπιστό μου. Γελούσε πάντα με τα αστεία μου και ανεχόταν τις διαθέσεις μου. Ήταν το μόνο ζωντανό πράγμα που με αγαπούσε γι’ αυτό που ήμουν’.

Τέλος πάντων δεν υπήρχαν και πολλά να κάνουμε εκτός από το να περνάμε χρόνο μεταξύ μας. Έτσι ξεκίνησα να μαθαίνω την τέχνη της γραφής σεναρίων. Αφού δεν έβγαινα ποτέ, στηριζόμουν στην παρέα του. Για την ακρίβεια ήταν δική του ιδέα να γράψω το Rocky, αλλά μην το πείτε πουθενά… Χρόνια αργότερα, όταν τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, αναγκάστηκα να τον πουλήσω για 40 δολάρια μπροστά από ένα μπακάλικο, γιατί δεν μπορούσα να αγοράσω φαγητό. Ξαφνικά ως από θαύμα της σύγχρονης εποχής το σενάριο του “Rocky” πουλήθηκε και μπορούσα να τον αγοράσω ξανά. Ο ιδιοκτήτης ήξερε πως ήμουν απελπισμένος και με χρέωσε 15.000 δολάρια. Άξιζε κάθε πένα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το “Rocky” γράφτηκε μέσα σε 20 ώρες, λίγες μέρες μετά την πώληση του Butkus. O ηθοποιός ένιωθε απίστευτη μοναξιά και σκεφτόταν συνέχεια συνέχεια την ιστορία ενός παρατημένου σκύλου.

Ο Butkus έφυγε από τη ζωή το 1981 αλλά ήταν πλέον μέρος του θρυλικού Rocky καθώς έφερε το όνομα του παίχτη των Chicago Bears, Dick Butkus, ενός σκύλου που ήταν πάντα δίπλα στον Sly στις καθημερινές προπονήσεις για το ρόλο του πυγμάχου.

1971… Since we're on the subject of " man's best friend" this is myself and Butkus as a puppy , we were both , thin , hungry and living in a flophouse above a subway stop, I used to say this apartment had " … Hot and cold running roaches" anyway there was not much to do except spend time with each other and that's where I started to learn the craft of screenwriting. Since I never went out, I relied on his companionship , And actually it was his idea to write Rocky, but don't tell anyone…. Years later when things got even worse I had to sell him for $40 in front of a 7-Eleven store,because I couldn't afford food, then like A modern day miracle, the screenplay for Rocky sold, and I could buy and buy him back, but the new owner knew I was desperate, and charged me $15,000 … He was worth every penny! #New York City #HellsKitchen #BullMastiff #It'sADogsWorld. #MoreToCome#inspiration #ThunderingYourHeart #GoingThedistance

A post shared by Sly Stallone (@officialslystallone) on

SHARE
MORE PEOPLE