O Κάρολος, η Καμίλα και τα Corgi της Ελισάβετ

από Μυρτώ Τζώρτζου

“Δεν θέλω πια να ζω όπως θέλουν άλλοι και να είμαι “αυτή που πρέπει να είμαι” και όχι αυτή που είμαι. Θέλω να είμαι εγώ, ο εαυτός μου”. Τα λόγια αυτά ανήκουν στην αδικοχαμένη πριγκίπισσα Diana και είναι μια από τις φράσεις της που περιλαμβάνονται στο βιβλίο που βγήκε πρόσφατα στη δημοσιότητα με τίτλο” DIANA: I’M GOING TO BE ME” του δημοσιογράφου Phil Dampier, ο οποίος ειδικεύεται στο βασιλικό ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με το συγγραφέα η Diana ήταν πραγματικά αυτό που ήθελε να είναι αδιαφορώντας για το τι έπρεπε να είναι. Και δεν ήταν ποτέ κάτι άλλο από τον εαυτό της. Εγκλωβισμένη σε έναν γάμο που όχι μόνο δεν ήθελε αλλά την έκανε και δυστυχισμένη, εκείνη ήταν στην πραγματικότητα άλλη από την εικόνα που ήθελε και παρουσίαζε το Παλάτι.

Ο Dampier, στο μικρό αυτό βιβλίο, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός γράφοντας πολλά πράγματα από τη ζωή της μέσω των φράσεων που έχει πει η ίδια. Ο ίδιος θα πει:” Το Παλάτι της έλεγε συχνά “Diana μην κάνεις αυτό”, “Μην το πεις αυτό”. Όλες οι φράσεις του βιβλίου δείχνουν το πόσο δυστυχισμένη ήταν μέσα στον ψεύτικο γάμο της και τις προσπάθειες που έκανε να ζήσει λίγο ευτυχισμένα”.

Κάποιες από τις φράσεις που περιλαμβάνει το βιβλίο και ο συγγραφέας τις αποδίδει σε εκείνη είναι:

Για τη μητέρα της έλεγε: “Με έκανε να νιώθω ότι δεν θα έπρεπε να είχα γεννηθεί.

Για τη βασιλική οικογένεια και το Παλάτι: “Ελάχιστα καταλάβαιναν ότι σταύρωνα τον εαυτό μου επειδή πίστευα ότι δεν ήμουν αρκετή”.

Για τους γιους της που έπαιρναν κατάκαρδα κάποια λόγια της: “Δεν είσαι κότα όταν δείχνεις τα συναισθήματά σου”.

Σύμφωνα πάλι με τον Dampier η Diana συχνά ένιωθε διχασμένη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ακόλουθες φράσεις:

Μια μέρα μετά το γάμο της, έγραψε στην γκουβερνάντα της: “Νόμιζα ότι είμαι το πιο ευτυχισμένο κορίτσι στον κόσμο ενώ σε κάποιον άλλον τον οποίο δεν αναφέρει το βιβλίο: “Ένιωσα σαν πρόβατο που πήγαινε στη σφαγή”.

Το Παλάτι φυσικά έκανε τα πάντα για να αποτρέψει το διαζύγιό της με τον Κάρολο. Κάποια στιγμή ο πεθερός της, πατέρας του Καρόλου, Πρίγκιπας Φίλιππος, της είχε πει τον καιρό που έπαιρνε διαζύγιο: “Αν συμπεριφερθείς έτσι, κορίτσι μου, θα σου πάρω τον τίτλο και το στέμμα”. Και εκείνη απάντησε λέγοντάς του: “Ο τίτλος μου είναι πιο παλιός από το δικό σου-αναφερόμενη στην οικογένειά της, τους Spencer, και το γενεολογικό της δέντρο.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της, σύμφωνα πάλι με το βιβλίο, είναι και το μαύρο χιούμορ της. Λέγεται ότι για τον άντρα της, Κάρολο, είχε πει: “Ο Κάρολος πρέπει να φοράει παραμορφωτικά γυαλιά για να έχει σχέση με την Καμίλα”.

Η Diana νευρίαζε συχνά με τα σκυλάκια της βασίλισσας, ράτσας Corgi. Παρόλο που τα αγαπούσε, έλεγε για ένα που πάντα την πλησίαζε: “Πάρτε το από εδώ γιατί με γλείφει και μου φεύγει το μαύρισμα”. Τα δε σκυλιά αυτά συχνά τα χαρακτήριζε ως “κινούμενα χαλιά”. Η ίδια είχε μεγάλη αδυναμία στα άλογα. Φαίνεται μάλιστα να έχει πει: “Αν μετά το θάνατο υπάρχει μετενσάρκωση, θα ήθελα να επιστρέψω ως άλογο¨.

Ο Phil Damper είναι δημοσιογράφος, ο οποίος κάλυπτε το βασιλικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα “The Sun”, από το 1986 μέχρι το 1992. Έχει ταξιδέψει σε πάνω από 50 χώρες ακολουθώντας μέλη της βασιλικής οικογένειας. Γράφει για αυτούς 26 χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο