O σκύλος του, Nemo, έκανε ατάραχος την ανάγκη του στο τζάκι του Μεγάρου των Ιλισίων

από Μυρτώ Τζώρτζου

Αμηχανία αλλά και γέλια προκάλεσε ο δύο ετών Νemo, o σκύλος του Γάλλου Πρόεδρου Emmanuel Macron, όταν αποφάσισε να κάνει την ανάγκη του την ώρα που οι κάμερες κατέγραφαν μια συνάντηση με υπουργούς μέσα στο Μέγαρο των Ιλισίων. Ο Macron και οι υπουργοί άκουσαν το θόρυβο και κοίταξαν γελώντας μέχρι να τελειώσει ο σκύλος.

«Αναρωτήθηκα τι ήταν αυτός ο θόρυβος», είπε η υπουργός Brune Poirson. «Αυτό συμβαίνει συχνά;» ρώτησε ο Julien Denormandie, βοηθός του Προέδρου, και ο Macron απάντησε αστειευόμενος :«Κάνει κάτι αρκετά ασυνήθιστο. Προκαλέσατε μια απολύτως ασυνήθιστη συμπεριφορά στο σκύλο μου».

Ο Nemo πήρε το όνομά του από το βιβλίο του Ιουλίου Βερν και τον ήρωα Captain Nemo, “20,000 Χιλιάδες Λεύγες Κάτω από τη Θάλασσα”, αγαπημένο ήρωα του Γάλλου Προέδρου. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η Brigitte και ο Emmanuel Macron υιοθέτησαν τον περίπου δυο ετών σκύλο από καταφύγιο αδέσποτων στην περιοχή Hermeray, στα δυτικά προάστια του Παρισιού. Ο Nemo είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένος στην Tulle, στην Κεντρική Γαλλία.

Στη Γαλλία υπάρχει προεδρική …παράδοση στα σκυλιά λαμπραντόρ, καθώς από το 1970 και μετά όλοι οι Πρόεδροι της Γαλλίας είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο ένα σκύλο λαμπραντόρ. Ο τέως πρόεδρος Francois Hollande είχε ένα θηλυκό, τη Philae, την οποία του είχε δωρίσει βετεράνος πολέμου της Γαλλίας όπου διέμενε στο Μόντρεαλ του Καναδά.

https://www.youtube.com/watch?v=MvSkQavkLck

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο