Αθλήτρια καλλιτεχνικού πατινάζ υιοθέτησε σκύλο από φάρμα της Νότιας Κορέας

από Μυρτώ Τζώρτζου

Λίγο πριν από την απόσυρσή τους από το χώρο του καλλιτεχνικού πατινάζ, η 32χρονη Meagan Duhamel και ο 33χρονος Eric Radford από τον Καναδά, έδωσαν μια υπέροχη παράσταση υπό τους ήχους της Adele στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας, που τους χάρισε το χάλκινο μετάλλιο.

Η Duhamel έγινε και για άλλον έναν λόγο είδηση αυτές μέρες και έχει να κάνει με την υιοθεσία ενός σκύλου. Η δυο φορές παγκόσμια ολυμπιονίκης αποχώρησε από τη Νότια Κορέα με ένα σκυλάκι, το οποίο υιοθέτησε σώζοντάς το από ένα εκτροφείο. Πρόκειται για το δεύτερο σκυλάκι, μια μινιατούρα daschund, που υιοθετεί από τη χώρα αυτή (είχε υιοθετήσει και ένα άλλο πριν από ένα χρόνο, τη Moo-tae).

Η σκέιτερ, η οποία είναι μια από τις πιο γνωστές vegan αθλήτριες στον κόσμο, έχει δηλώσει ότι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά της είναι που έγινε χορτοφάγος πριν από 10 χρόνια. «Είτε πρόκειται για αγελάδες, γουρούνια ή σκυλιά, η εκτροφή ζώων για την κατανάλωση του κρέατός τους είναι λάθος. Όμως το να τρώει κάποιος σκυλιά είναι πολύ μακριά από τη δική μας πραγματικότητα στη βόρεια Αμερική. Βλέπουμε τα σκυλιά σαν συντροφιά, σαν τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου», είπε η ίδια στο CNN, εκφράζοντας την ελπίδα της κάποτε τέτοια εκτροφεία να κλείσουν για πάντα.

Όλα σχεδόν τα εστιατόρια που προσφέρουν σκυλίσιο κρέας στην πόλη της Pyeongchang αγνόησαν το αίτημα της κυβέρνησης να σταματήσουν να σερβίρουν το συγκεκριμένο φαγητό.

Οι Νοτιοκορεάτες καταναλώνουν περίπου ένα εκατομμύριο σκύλους ετησίως ως παραδοσιακό ντελικατέσεν.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο