Τα πιο αξιολάτρευτα σκυλιά της λογοτεχνίας

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η απίστευτη σχέση αγάπης που δημιουργείται μεταξύ ανθρώπων και σκύλων εδώ και χιλιετηρίδες έχει εμπνεύσει όλους τους συγγραφείς από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ποιοι είναι όμως οι πιο αξιολάτρευτοι σκύλοι- σύμβολα της λογοτεχνίας;

Άργος, “Οδύσσεια”

Ένα από τα πρώτα σκυλιά που κατέγραψε η δυτική λογοτεχνία, ο Άργος, περίμενε 20 χρόνια το αφεντικό του να επιστρέψει και είναι ο μόνος που αναγνώρισε τον Οδυσσέα όταν ήρθε μεταμφιεσμένος στην Ιθάκη. Μόνον τότε, έχοντας δει εκείνον να γυρνάει πίσω στο σπίτι, πεθαίνει ήσυχα και γίνεται ένα διαρκές σύμβολο της πίστης και της αγάπης των σκύλων προς τους ανθρώπους τους.

Μιλού, “Οι περιπέτειες του Τεν Τεν”

Πού θα ήταν ο Τεν Τεν χωρίς τον Μιλού; Ο Μιλού είναι ένα χρυσωρυχείο κυνικών σχολίων και λατρεύει να ειρωνεύεται την αφελή αισιοδοξία του Τεν Τεν. Και παρόλο που κάποιες φορές τα κόκαλα του αποσπούν την προσοχή, είναι εξαιρετικός στο να τα βγάζει πέρα στις δυσκολίες. Αρκεί να μένει μακριά από το ουίσκι!

Τότο, “Ο Μάγος του Οζ”

Πώς να μην αγαπά κανείς ένα μικρό μαύρο σκυλί με μακριά μεταξένια χαίτη και μικρά μαύρα μάτια που λαμπυρίζουν χαρούμενα σε κάθε πλευρά της αστείας μύτης του; Ο σύντροφος της Ντόροθι, φαίνεται να είναι ένα κανονικό σκυλί στην αρχή, αλλά μόλις τα άλλα ζώα αποκαλύπτουν ότι έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν, ο Τότο παραδέχεται τελικά ότι μπορεί να μιλήσει κι εκείνος – απλά προτιμά να σιωπά!

Λάση

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν πιθανώς τη Λάση από την τηλεόραση και το σινεμά, η ιστορία της ξεκινά από το βιβλίο που έγραψε ο Eric Knight το 1940 με τίτλο “Λάση, Γύρνα σπίτι” που εξιστορεί το οδοιπορικό του σκύλου μέχρι να γυρίσει πίσω στο αγόρι που αγάπησε τόσο πολύ. Εκατομμύρια αναγνώστες το αγάπησαν και η Λάση έγινε ηρωίδα πολλών βιβλιών, ταινιών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων. Μάλιστα η ράτσα των κόλλευ ταυτίστηκε με το όνομα Λάση!

Ghost, “Game of Thrones”

Ξέρουμε, ξέρουμε: o Ghost είναι τεχνικά ένα είδος λύκου. Αλλά εντάξει, οι λύκοι είναι πρόγονοι των σκύλων και ο Ghost είναι στην πράξη ο πιστός σκύλος και σταθερός σύντροφός του Jon Snow. Δυνατός, αθόρυβος και ολόλευκος, ήταν ο μόνος από τα αδελφάκια του που γεννήθηκε με τα μάτια του ανοιχτά.

Πηγή: https://www.keeppet.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο