Paco, ο πρώην αδέσποτος σκύλος που κάνει άλματα με αλεξίπτωτο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Στον 24χρονο Chase Reinford από τη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών αρέσει να δοκιμάζει τα όριά του. Eθισμένος στα περισσότερα extreme sports, απολαμβάνει τη ζωή με την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινο. Μαζί με αυτόν, ο καλύτερος φίλος του, ένα φοβερό και τρομερό σκυλάκι, ημίαιμο Chihuahua, ο Paco, ο οποίος συχνά αποδεικνύεται πιο τολμηρός από αυτόν.

Ο Reinford βρήκε τυχαία τον Paco, τον Νοέμβριο του 2017, την ώρα που οδηγούσε, σε έναν έρημο δρόμο, στην κυριολεξία στο πουθενά, στην έρημο της Καλιφόρνια όπου τον είχαν εγκαταλείψει. Μόλις τον είδε ο σκύλος, άρχισε να τρέχει πάνω του. Σταμάτησε και τον πήρε. Η πρώτη του σκέψη ήταν να τον πάει σε ένα καταφύγιο. Καθοδόν άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να τον κρατήσει. Και οι δυο τους ξεκίνησαν τις περιπέτειες.

Ο Reinford είναι σταρ στο YouTube. Τα ριψοκίνδυνα βιντεάκια του έχουν αμέτρητους fans και εκατομμύρια προβολές. Το αγαπημένο του σπορ είναι το base jumping. Το Base jumping ή Άλμα βάσης είναι το άλμα με αλεξίπτωτο από μια καθορισμένη βάση, έναν βράχο ή ένα κτίριο για παράδειγμα. Στην Αμερική θεωρείται το πιο επικίνδυνο σπορ, κάτι που δεν τολμούν πολλοί.

Τις πρώτες φορές που έκανε τις πτώσεις ο Paco τον περίμενε με μεγάλη αγωνία να επιστρέψει. Έκανε σαν τρελός καθώς έδειχνε να φοβάται για αυτό που κάνει. Φοβόταν μήπως πάθει κάτι. Έτσι ο Reinford αποφάσισε να τον πάρει και αυτόν μαζί του.

Οι δυο τους έκαναν πρώτα πολλά δοκιμαστικά σε ασφαλές έδαφος. Ο Paco ξετρελάθηκε. Δεν φοβήθηκε ούτε μια στιγμή. Έτσι ήρθε η μέρα να “πέσουν” μαζί. Και το έκαναν.

Ο ατρόμητος Paco δεν έδειξε ούτε μια στιγμή να φοβάται. Αντίθετα έδειξε ξετρελαμένος από αυτό. Ο Chase θα πει στην Daily Mail: “Από την πρώτη στιγμή ήταν απίστευτα άνετος. Δεν δίστασε ούτε αγχώθηκε. Μόλις κατεβήκαμε, άρχισε να κουνάει χαρούμενος και ευτυχισμένος την ουρά του. Δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να κάνω κάτι που δεν θα ήθελε και να κινδυνέψει η ζωή του. Πάντα έχουμε και κάποιον άλλον μαζί μας για βοήθεια αν χρειαστεί. Η πρώτη σκέψη όταν τον βρήκα ήταν να τον πάω σε ένα καταφύγιο. Στη διαδρομή όμως είδα πόσο πολύ μοναδικός είναι”.

Και όσο για τα επόμενα σχέδια των δυο τους; Extreme sports μέχρι το τέλος του μήνα σε Μεξικό και Ιταλία και Ελβετία μέχρι το τέλος του χρόνου.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο