Αποζημίωση στον Elton John για τις κατηγορίες ότι ο σκύλος του τραυμάτισε παιδί

από Μυρτώ Τζώρτζου

Αποζημίωση θα λάβουν ο γνωστός Βρετανός συνθέτης και τραγουδιστής Elton John και ο σύζυγός του David Furnish, για δυσφημιστικό δημοσίευμα που έλεγε πως ο σκύλος τους, Arthur, προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό, πληγές Freddy-Krueger, όπως χαρακτηρίστηκαν, σε ένα παιδί.

Η ιστορία, που είχε γίνει πρωτοσέλιδο το Φεβρουάριο του 2018 στην εφημερίδα “The Sun”, είχε κάνει το ζευγάρι να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες κατά της ιδιοκτησία της εφημερίδας.

Το πρωτοσέλιδο, το οποίο μάλιστα είχε τίτλο τα λόγια του πατέρα «Αυτό έκανε ο σκύλος του Elton John στο κορίτσι μου», ανέφερε πως ο σκύλος, ράτσας σπάνιελ, δάγκωσε ένα πεντάχρονο κορίτσι στο σπίτι του τραγουδιστή στο Berkshire το 2016.

Η δικηγόρος του Elton John, Jenny Afia, ανέφερε: “Ειπώθηκε ότι ο τραυματισμός του παιδιού ήταν σοβαρός, όμως κάθε φορά που ο πελάτης μου προσπαθούσε να μάθει πώς ήταν το παιδί, αυτό δεν ήταν δυνατό”.

Σύμφωνα με το BBC η υπόθεση είχε θετική εξέλιξη για το ζευγάρι καθώς η Jenny Afia είπε τελικά στo δικαστή Matthew Nicklin: “H αλήθεια είναι ότι ο τραυματισμός δεν ήταν σοβαρός. Ο Elton John και ο σύζυγός του επανειλημμένα ενδιαφέρθηκαν για την κατάσταση του κοριτσιού. Όμως είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι η εφημερίδα συμφώνησε να πληρώσει σημαντική αποζημίωση, να ζητήσει συγγνώμη αλλά και να καλύψει τα δικαστικά έξοδα της δίκης.”

Ο δικηγόρος της εφημερίδας, Jeffrey Smele, απολογήθηκε για αυτό εκ μέρους των ιδιοκτητών της και έδειξε ικανοποιημένος που το πρόβλημα λύθηκε.

Ο σκύλος του Elton John, Arthur, ο οποίος ήταν και ο κουμπάρος στο γάμο του, πέθανε πριν από λίγους μήνες σε ηλικία 14 χρόνων.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο