Η ηθοποιός Άντα Λιβιτσάνου υιοθέτησε μια σκυλίτσα που βρήκε στο δρόμο σε άθλια κατάσταση και κανείς δεν έκανε τίποτα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ιδιαίτερα φιλόζωη και γενικά ευαισθητοποιημένη στα θέματα των αδέσποτων η ηθοποιός Άντα Λιβιτσάνου ξέσπασε αυτές τις μέρες μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram για μια αδέσποτη σκυλίτσα που βρήκε σε άθλια κατάσταση και που κανείς από όσους την είχαν δει δεν έκανε το παραμικρό για να τη βοηθήσει. Η ίδια με το σύζυγό της τη συνάντησαν τυχαία και δεν την προσπέρασαν. Την πήραν, την υιοθέτησαν και αποφάσισαν να την κάνουν καλά και να της δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Δείτε τι έγραψε στη σελίδα της στο Instagram:

«Το όνομα της είναι Lucky?

Οι προηγούμενοι γονείς της , αφού έχασαν το εξοχικό τους από την τράπεζα, την εγκατέλειψαν. Φαντάζομαι θα πρέπει να ήταν πολύ φιλόζωοι καθώς εκτός του ότι την παράτησαν, την έδεσαν από το πόδι για να πεθάνει 100%  (αυτή η διαπίστωση επήλθε από την εξέταση του γιατρού της καθώς η πληγή στο ποδαράκι της το πρόδιδε ) .

Η Lucky όμως δεν το έβαλε κάτω, κατάφερε να λυθεί από τα δεσμά της με κόστος που θα ανακαλύψουμε μόλις αποχωρήσει η φλεγμονή στο πόδι της.

Η Lucky άρχισε να αδυνατίζει και παρότι βρισκόταν σε οικισμό ΚΑΝΕΝΑΣ δεν οργάνωσε ή δεν φιλοτιμήθηκε να αγοράσει την πιο φθηνή τροφή ή να της δώσει αποφάγια από το σπίτι του με αποτέλεσμα το σκυλί να χάνει δραστικά βάρος.

Η Lucky έγινε μητέρα αλλά τα σκυλάκια της κανείς δεν τα έσωσε κανείς από τον κεντρικό δρόμο με αποτέλεσμα να έχουν όλα σκοτωθεί. Βλέπετε, θέλουμε όλοι μεγάλα σπίτια με αυλές αλλά στην καρδιά μας δεν υπάρχει χώρος για λίγες ψυχές που δίνουν ουσία και αξία σε αυτό που λέγεται φύση.

Η Lucky ήταν τυχερή γιατί μέσα σε τόσες απανωτές εγκαταλείψεις ( οικογένειας – γειτόνων και περαστικών (!)) υπήρξε 1 ζευγάρι που σταμάτησε. Σε αυτό το σημείο δεν θέλω να ακούσω ΚΑΝΕΝΑ μπράβο. Γιατί, φίλοι και φίλες, μου αν δεν σταματήσουμε, τι κάνουμε σε αυτή τη ζωή; Ποιος είναι ο σκοπός της ύπαρξής μας αν εμείς που έχουμε καταλάβει σε γελοίο βαθμό τον πλανήτη δεν πάρουμε μια στιγμή να σταματήσουμε, να κοιτάξουμε στα μάτια και να βοηθήσουμε;

Κανένα Μπράβο στα ευκόλως εννοούμενα. Η Lucky έχει λεϊσμανίωση (ευτυχώς θεραπεύσιμη), είναι τυφλή (προς το παρόν) και κουτσαίνει από το μπροστινό πόδι της (που είμαι βέβαιη ότι θα φτιαχτεί).

Τα συναισθήματά μου από την Παρασκευή που τη μαζέψαμε από την άκρη του δρόμου είναι ακόμα πολύ φρέσκα και έντονα, για αυτό ζητώ συγνώμη για τη φόρτιση αυτού του κειμένου. Είμαι σίγουρη όμως ότι με καταλαβαίνετε κάποιοι και αυτό μου φτάνει προς το παρόν.

Έφτιαξα μια σελίδα για εκείνη με σκοπό την ευαισθητοποίηση, την απόκτηση γνώσης, αν κάποιος θέλει να μάθει πώς μπορεί στο μέλλον να βοηθήσει ένα αδέσποτο αλλά και σαν ψυχοθεραπεία για εμάς τους γονείς της.

Ο δρόμος είναι μακρύς αλλά σίγουρος …»

View this post on Instagram

Το όνομα της είναι Lucky🍀 Οι προηγούμενοι γονείς της , αφού έχασαν το εξοχικό τους από την τραπεζα την εγκατέλειψαν . Φαντάζομαι θα πρέπει να ήταν πολυ φιλόζωοι καθώς εκτός του ότι την παράτησαν την έδεσαν από το πόδι για να πεθάνει 100% ( αυτή η διαπίστωση επήλθε από την εξέταση του γιατρού της καθώς η πληγή στο ποδαράκι της το πρόδιδε ) . Η Lucky όμως δεν το έβαλε κάτω , κατάφερε να λυθεί από τα δεσμά της με κόστος που θα ανακαλύψουμε μόλις αποχωρήσει η φλεγμονή στο πόδι της . Η Lucky άρχισε να αδυνατίζει και παρότι βρισκόταν σε οικισμό ΚΑΝΕΝΑΣ δεν οργάνωσε η δεν φιλοτιμήθηκε να αγοράσει την πιο φθηνή τροφή η να της δώσει αποφάγια από το σπίτι του με αποτέλεσμα το σκυλί να χάνει δραστικά βαρος . Η Lucky έγινε μητέρα αλλά τα σκυλάκια της κανείς δεν τα έσωσε κανείς από τον κεντρικό δρόμο με αποτέλεσμα να έχουν όλα σκοτωθεί . Βλέπετε θελουμε όλοι μεγάλα σπίτια με αυλές αλλά στην καρδιά μας δεν υπάρχει χώρος για λίγες ψυχές που δίνουν ουσία και αξία σε αυτό που λέγεται φύση . Η Lucky ήταν τυχερή γιατί μέσα σε τόσες απανωτές εγκαταλείψεις ( οικογένειας – γειτόνων και περαστικών (!)) υπήρξε 1 ζευγάρι που σταμάτησε . Σε αυτό το σημείο δεν θέλω να ακούσω ΚΑΝΕΝΑ μπραβο . Γιατί φίλοι και φίλες μου αν δεν σταματήσουμε τι κάνουμε σε αυτή την ζωή ; Ποιος είναι ο σκοπός της ύπαρξης μας αν εμείς που έχουμε καταλάβει σε γελοίο βαθμό τον πλανήτη δεν πάρουμε μια στιγμή να σταματήσουμε , να κοιτάξουμε στα μάτια και να βοηθήσουμε ; Κανένα Μπραβο στα ευκόλως εννοούμενα . Η Lucky έχει λεϊσμανιωση ( ευτυχώς θεραπεύσιμη ) , είναι τυφλή ( προς το παρόν ) και κουτσαίνει από το μπροστινό πόδι της ( που είμαι βέβαιη ότι θα φτιαχτεί ) . Τα συναισθήματα μου από την Παρασκευή που την μαζέψαμε από την άκρη του δρόμου είναι ακόμα πολυ φρέσκα και έντονα για αυτό ζήτω συγνώμη για την φόρτιση αυτού του κειμένου. Είμαι σίγουρη όμως ότι με καταλαβαίνετε κάποιοι και αυτό μου φτάνει προς το παρόν . Εφτιαξα μια σελίδα για εκείνη με σκοπό την ευαισθητοποίηση , την απόκτηση γνώσης αν κάποιος θέλει να μάθει πως μπορεί στο μέλλον να βοηθήσει ένα αδέσποτο και σαν ψυχοθεραπεία για εμάς τους γονείς της . Ο δρόμος είναι μακρύς αλλά σίγουρος . #luckythemountainstray #loveconquers #straydog #greece

A post shared by ada Livitsanou 🦊 (@adalivitsanou) on

View this post on Instagram

This is my story for all our friends from abroad • Hello ! I am Lucky 🍀 and I am not named by coincidence. I'm 2 years old and on Friday 28 • 6 • 2019 was a day that my stray life utterly changed . I was walking by the side of the road when I heard a car park next to me. A male friendly voice called me and I tried to run as fast as I could towards him but my front paw was hurt and I was actually holding it up , plus I couldn’t see a thing . Then I heard a female voice and a soft touch on my head while she was talking to me and saying that everything will be just fine. She gave me water, but I did not want any because I felt very tired by walking as fast as I could towards them and my foot was already hurting a lot and bleeding a little too. They gave me a little cheese and something else that I never had before – it was awesome ,sorry I don’t know how it’s called – and the female voice was asking me to get in the car with them . At that time I didn’t care much because I wanted to finish that toast they had in their hands. The lady was petting me all the time and said that everything would be fine. Then she lifted me in her arms and put me in the car . She sat right next to with me and for the next 3 hours petted me and talked to me. When we reached our destination she picked me up again in her arms and took me to a nice cool place that smelled of other puppies. Everyone was very polite with me ! I was impressed! A gentleman put me on a cold surface table and cleaned My Eyes that were dry ,dirty and aching . Then he gave me a pedicure, cleaned my paw wound and took a blood sample . He was very polite so I didn’t make any fuss although I was in pain . The blood test showed that I have a thing called kalazar and I felt that the sweet lady got very sad but the doctor said that we need to wait for the final blood-works to see what we can do . He also said that I needed to eat small portions for food 4-5 times per day !!! How awesome is THAT? We left the doctor and went to a lovely house with a garden ! I had a lovely meal after a long time and I slept as happy as a bug. That was my first day 🐕 of my new life 🌟#luckythemountainstray #straydog

A post shared by Lucky 🍀 (@luckythemountainstray) on

View this post on Instagram

•update• Σήμερα η μαμα αφού με τάισε και με πήγε βόλτα με πήρε αγκαλιά και με έβαλε στο αμάξι της , είχε ζέστη αλλά μου έβαλε κάτι που με δρόσισε πολυ αρκουδισιον νομίζω το είπε . Μου εξήγησε ότι πάμε σε ένα ιατρείο με μια κυρία που θα είναι ειδική στα μάτια . Η αλήθεια είναι ότι με ενοχλούν και φυσικα δεν βλέπω ουτε την μύτη μου . Όταν φτάσαμε καθήσαμε έξω και μύριζα συνέχεια τον χώρο . Έπειτα ξάπλωσα και ήρθε η μαμα δίπλα μου και με χάιδευε , εγώ της κουνούσα την ουρά αλλά δεν της έδωσα φιλάκι για να μην ζηλέψει μια άλλη κυρία που περίμενε και αυτή με το δικό της σκύλο . Η γιατρός που με εξέτασε μάλλον δεν έκανε την μαμα να χαρεί γιατί κατάλαβα όταν φύγαμε από την φωνή της ότι ήταν στεναχωρημένη . Μου είπε ότι είμαι πολυ όμορφη και ότι δεν χρειάζεται να βλέπω γιατί έχει εκείνη μάτια για εμένα . Μου είπε όμως ότι εγώ θα πρέπει να μυρίζω για εκείνη γιατί είμαι πολυ καλύτερη σε αυτό . Είμαι σίγουρη ότι ακούω και καλύτερα αλλά δεν της το είπα γιατί την λυπήθηκα . Γυρίσαμε σπίτι και έφαγα πάλι αυτό το τέλειο φαγητό που μου πήρε εχθές . Τώρα θα κοιμηθώ λιγάκι γιατί κουράστηκα . #luckythemountainstray #blindbutseeslove #

A post shared by Lucky 🍀 (@luckythemountainstray) on

View this post on Instagram

Γεια σας ! Είμαι η Lucky 🍀 και το όνομα μου δεν μου το έδωσαν τυχαία ! Είμαι 2 ετών και την Παρασκευή 28•6•2019 ήταν μια ημέρα γεμάτη ανατροπές για εμένα . Εκεί που περπατουσα στην άκρη του δρόμου άκουσα ένα αμάξι να παρκάρει δίπλα μου . Μετά άκουσα κάποιον να με φωνάζει και προσπάθησα να πάω όσο πιο γρήγορα μπορούσα γιατί κουτσαινω από το μπροστινό αριστερό μου πόδι και δεν βλέπω κιόλας που πάω . Ένας κύριος με πλησίασε και μου μίλησε , μετά με πλησίασε μια άλλη φωνή , γυναικεία , και με χάιδεψε . Μου έδωσε νερό αλλά δεν ήθελα γιατί αισθανόμουν πολυ κουρασμένη από το περπάτημα και το πόδι μου με ποναγε ήδη . Μου έδωσαν λίγο τυρί και κάτι άλλο που δεν είχα ξαναφάει και μου έλεγαν συνέχεια να μπω στο αυτοκίνητο μαζί τους . Εκείνη την ωρα δεν με ενδιέφερε γιατί ήθελα να φάω αυτό το τοστακι που είχαν στα χέρια τους . Η κυρία με χάιδευε συνέχεια και μου έλεγε ότι όλα θα πάνε καλά . Με πήρε αγκαλιά και μπήκαμε στο αυτοκίνητο παρέα . Κάθησε μαζί μου και για πάρα πολυ ώρα με χάιδευε και μου μίλαγε . Όταν φτάσαμε στον προορισμό μας με σήκωσε πάλι στην αγκαλιά της και με πήγε σε ένα ωραίο δροσερό μέρος που μύριζε και άλλα σκυλάκια . Όλοι ήταν πολυ ευγενικοί μαζί μου και με χάιδευαν συνέχεια ! Ένας πολυ καλός κύριος με έβαλε πάνω σε μια κρύα επιφάνεια και μου καθάρισε τα Μάτια μου ήταν γεμάτα τσίμπλες και πόναγαν . Ήταν τόσο καλός μαζί μου που δεν παραπονέθηκα καθόλου . Μετά μου έκανε πεντικιούρ και μου καθάρισε το πόδι μου . Ύστερα μου πήρε αίμα και είπε στην μαμα ότι έχω καλαζαρ , κατάλαβα ότι εκείνη στεναχωρέθηκε πολυ αλλά είπανε να δούμε τα αναλυτικά αποτελέσματα των εξετάσεων . Ο γιατρός @kalaazar μας έδωσε κάτι χάπια αφού μου έκανε 2 ενεσούλες , και είπε να τρώω 4-5 φορές την ημέρα από λίγο για να πάρω βαρος γιατί είμαι πολυ αδύνατη . Μα τι καταπληκτικός γιατρός είναι αυτός ; Πήγαμε σε ένα σπίτι και καθήσαμε στο μπαλκόνι που είχε και κήπο ! Έφαγα και κοιμήθηκα πολυ όμορφα . #newlife #saveastray #kalaazar #weneedyoursupport #luckythemountainstray #saved #ontheroad #abandoneddog #lefttodie #2yearsold #saveastray #itsallaboutlove #newfamilymember #healingprocess #dogsupport

A post shared by Lucky 🍀 (@luckythemountainstray) on

View this post on Instagram

• Βόλτα με την μαμα • Σήμερα όταν γύρισε η μαμα από την δουλειά της με πήρε με την γιαγιά βόλτα με το αυτοκίνητο . Μου είπαν ότι θα πάμε να δούμε τον ευγενικό κύριο που γνώρισα σχεδόν μια εβδομάδα πριν που λέγεται Λαζαρος . Πολυ τον έχω συμπαθήσει γιατί μου μιλάει συνέχεια και με προσέχει πολυ . Ο @kalaazar λοιπόν μου καθάρισε το πόδι μου με πολυ προσοχή και εγώ έκατσα πολυ ήσυχη γιατί μου έβγαλε ένα πράγμα που μου είχε κάνει πληγή στο πόδι μου και τώρα θα γίνει καλά . Έδωσε και ένα φάρμακο στην μαμα που θα ξεκινήσω από αύριο για την ασθένεια μου που θα πάρω για 28 ημέρες . Στην επιστροφή σπίτι κάναμε πολλές αγκαλιές και τραγουδήσαμε ένα τραγούδι με το όνομα μου και έφαγα και ένα κόκκαλο 😉. #luckythemountainstray #saveastray #ontheroadtorehab #healingprocess #kalazar #kalazarfighter #wearestrongtogether #inlovewetrust #myvetandi #myvet #veterinarian #amazingdoctor #lovemyvet #kissmyvet #Lucky🍀#ishouldbesolucky

A post shared by Lucky 🍀 (@luckythemountainstray) on

Διαβάστε επίσης

2 σχόλια

Αφήστε ένα Σχόλιο