Στην Πάρο η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία για τα παστουρωμένα ζώα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Στο νησί της Πάρου βρέθηκε αυτές τις μέρες η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία για να συζητήσει με το δήμο και τις φιλοζωικές οργανώσεις του νησιού για την κακοποίηση των ζώων και ειδικότερα για τα τα παστουρωμένα ζώα, που είναι γεμάτο το νησί. Διαβάστε το δελτίο τύπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ /ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ

Η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία το 2ήμερο που μας πέρασε βρέθηκε στην Πάρο και είχε συνεργασίες με αρχές και παράγοντες του νησιού για τα θέματα της κακοποίησης των ζώων με έμφαση στα παστουρωμένα ζώα που είναι εξαιρετικά πολλά στο νησί και σε συνθήκες που συνιστούν βαρύτατη κακοποίησή τους.

Συναντήσαμε τον Διοικητή του Α.Τ Πάρου κ. Γεώργιο Μποζίκη και είχαμε μια γόνιμη συζήτηση μαζί του για τη νομοθεσία, την επαγρύπνηση της αστυνομίας στα θέματα της κακοποίησης αλλά και σε άλλα θέματα που αφορούν τα ζώα. Κάναμε δε προτάσεις που ευελπιστούμε να εισακουστούν.

Στο Α.Τ. Πάρου ο Φιλοζωικός μας Σύλλογος Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου και η Πρόεδρός του κ.Δέσποινα Καλογεροπούλου δώρισαν για τις ανάγκες του τμήματος ένα scanner ανίχνευσης της ηλεκτρονικής σήμανσης στα ζώα συντροφιάς.

Μαζί μας στη συνάντηση παρευρέθηκε και η Πρόεδρος του PAWS -του έτερου φιλοζωικού συλλόγου στην Πάρο-κ.Αργυρώ Ελευθεριάδου, την οποία είχαμε την ευκαιρία και τη χαρά να τη γνωρίσουμε από κοντά.

Στην συνέχεια η Ομοσπονδία συνάντησε τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Πάρου κ Κ. Ροκονίδη – τον κ. Δήμαρχο δεν κατέστη δυνατό να τον δούμε -, με τον οποίο συζητήσαμε τα θέματα της ευζωίας των ζώων στην Πάρο.

Ως Ομοσπονδία θα θέλαμε επίσης να επισημάνουμε το γεγονός ότι ο κτηνίατρος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Πάρου και υπεύθυνος για την ευζωία των ζώων εκ του νόμου τυγχάνει παράλληλα και πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Πάρου, δημοτικός σύμβουλος Πάρου και αυτό δημιουργεί κατά τη γνώμη μας ένα ηθικό ζήτημα αφού ταυτόχρονα θα πρέπει να υποστηρίξει τους κτηνοτρόφους και αγρότες ως Πρόεδρός τους και ως πολίτες της Πάρου που ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στην Πάρο.

Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι δεν είναι τυχαία η θέση που παίρνει υπέρ του παστουρώματος των ζώων, τα οποία υποτίθεται ότι ως Κτηνιατρική Πάρου αρμόδια για την ευζωία τους θα έπρεπε να προστατεύει από τη βάναυση κακομεταχείριση, την οποία αποκαλεί ”παράδοση” !!! και την οποία διαπιστώσαμε με τα ίδια μας τα μάτια στα δυστυχισμένα ζώα κατά την επίσκεψή μας στο νησί.

Δείτε τη σχετική του ανακοίνωση:

https://parianostypos.gr/…/41125-psifisma-tou-agrotikoy-syn…
Ειδική αναφορά θα θέλαμε να κάνουμε στην πρωτοπόρα και αποτελεσματική προσπάθεια του φιλοζωικού μας συλλόγου Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου και στην Πρόεδρό που εδώ και 3 χρόνια περίπου διατηρούν με υποδειγματικό τρόπο δικό τους ιδιωτικό κτηνιατρείο μετά από πολλές προσπάθειές τους και κόντρα στα εμπόδια που υπάλληλοι της Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ έθεταν συνέχεια.

Το κτηνιατρείο του συλλόγου έχει συμβάλει τα μέγιστα στον περιορισμό των αδέσποτων στο νησί της Πάρου.

Δεν συναντήσαμε ούτε ένα αδέσποτο σκυλί οι δε γάτες ήταν πάρα πολύ λίγες, ήρεμες, στειρωμένες και σε άριστη θρεπτική κατάσταση. Φροντίζονται δε από τους φιλόζωους και από τους καταστηματάρχες του νησιού.

Στην Πάρο είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε από κοντά και με την Πρόεδρο του PAWS κ. Αργυρώ Ελευθεριάδου και να διαπιστώσουμε τη μεγάλη τους επίσης συμβολή, προσπάθεια και τον αγώνα τους για τη μείωση των αδέσποτων της Πάρου. Με χαρά δε διαπιστώσαμε την πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των δύο συλλόγων στην επίτευξη του κοινού για όλους μας σκοπού.

Π.Φ.Π.Ο.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο