Η ηθοποιός Rooney Mara επισκέπτεται φάρμες εκτροφής ζώων και δείχνει τις φριχτές συνθήκες που ζουν

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Rooney Mara έγινε γνωστή όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 2005 στο θρίλερ “Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες” (“A Nightmare on Elm Street”), ριμέικ της ομότιτλης ταινίας του 1984.

Στη συνέχεια ακολούθησε το “Social Network”, το 2010, ενώ η εμφάνισή της στο “Το Κορίτσι με το Τατουάζ” την καθιέρωσε ως μια από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της.

Εκτός όμως από ηθοποιός, η Mara είναι και γνωστή ακτιβίστρια, που μάχεται υπέρ των δικαιωμάτων των ανθρώπων αλλά και των ζώων. Έχει ιδρύσει το φιλανθρωπικό οργανισμό Faces Of Kibera, με σκοπό την παροχή στέγης, τροφής και ιατρικής βοήθειας σε ορφανά στην Κιμπέρα, μια φτωχογειτονιά στο Ναϊρόμπι της Κένυας. Από την άλλη μαζί με το σύντροφό της, τον ηθοποιό και πρωταγωνιστή του “Joker”, Joaquin Phoenix, έχουν πάρει μέρος σε εκδηλώσεις και πορείες για τα δικαιώματα των ζώων. Και οι δυο είναι χορτοφάγοι.

Η 34χρονη σταρ προχώρησε σε όλο αυτό ένα βήμα πιο πέρα. Το καλοκαίρι μαζί με τους ανθρώπους της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Animal Equality επισκέφτηκε φάρμες εκτροφής ζώων στην Αγγλία για να δείξει την απάνθρωπη μεταχείρισή τους και τις άθλιες συνθήκες στις οποίες ζουν.

Το βίντεο και οι φωτογραφίες από την επίσκεψή της στις φάρμες αυτές σοκάρουν. Στη μια φάρμα παρουσίαζε το πόσο άσχημα ζουν 3000 απίστευτα στριμωγμένα γουρούνια ενώ στην άλλη έδειχνε 50000 κοτόπουλα, στοιβαγμένα σε συνθήκες φρίκης. Η απόγνωση στα μάτια των ζώων ήταν εμφανής.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δώσει οι φάρμες, πάνω από 1936 πτηνά έχουν πεθάνει μέσα στις πρώτες 7 εβδομάδες ζωής τους, δηλαδή κατά μέσο όρο περίπου 42 πτηνά την ημέρα.

Η Rooney μίλησε για την επίσκεψή της εκεί λέγοντας: “Τίποτα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για να κοιτάξεις στα μάτια ένα θηλυκό γουρούνι, το οποίο βρίσκεται εκεί για να γεννάει συνέχεια και στο τέλος να μείνει στο άθλιο κλουβί του περιμένοντας να σφαχτεί. Δεν σταματάω να σκέφτομαι την αδερφή μου, η οποία μόλις έκανε μωρό. Και πόσο δυνατή είναι η επιθυμία της να το μεγαλώσει και να το προστατέψει. Δεν μπορώ πραγματικά να φανταστώ πόσο τρομερό είναι να σου παγιδεύουν και να σκοτώνουν τα μωρά σου χωρίς να μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό. Με το βίντεο αυτό θα ευχόμουν να μπορέσω να συμβάλω στο να δουν οι άνθρωποι τι συμβαίνει και να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης τους”.

Πηγή: Daily Mail

Φωτογραφίες: Animal Equality

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο