Γιώργος Μαυρίδης και Τσίχλα: Μαζί σε εκδήλωση που έγινε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

από Μυρτώ Τζώρτζου

Την πρώτη της παρουσίαση, έκανε η σκυλίτσα Τσίχλα, όπως μαθαίνουμε από τα stories στο Instagram του tattoo artist και παρουσιαστή Γιώργου Μαυρίδη στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, στις 3 Δεκεμβρίου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία.

Η Τσίχλα είναι η γνωστή σκυλίτσα που κακοποιήθηκε πριν από λίγους μήνες με απίστευτη αγριότητα στην Ξάνθη όταν κάποιος επικίνδυνος την κατέκοψε με ψαλίδι και της έριξε οξύ στο στόμα, με αποτέλεσμα να πάσχει από τη σπάνια ασθένεια που λέγεται μεγαοισοφάγος.

Η ημερίδα έγινε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών αναφορικά με την καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν άνθρωποι με αναπηρία. Κορύφωση της εκδήλωσης αποτέλεσε το ντοκιμαντέρ «Μέχρι τη Θάλασσα» του σκηνοθέτη MarkosGastin, που αφορά ασθενείς που βρίσκονται σε αποθεραπεία, που νοσηλεύονται μετά από σοβαρά ατυχήματα στην κλινική αποκατάστασης του ΚΑΤ και προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Τα ευχάριστα όμως νέα είναι, σύμφωνα με τον Γιώργο, ότι η Τσίχλα ξεπέρασε το πρόβλημα στον οισοφάγο αλλά θα μας ενημερώσει για αυτό πολύ σύντομα.

Δυστυχώς ο ένοχος για αυτή την απάνθρωπη πράξη εξακολουθεί να παραμένει ασύλληπτος.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο